FőképA szimfonikus power metalos, de dalaikban gót metal elemeket is felvonultató osztrák Edenbridge lesz az este fő fellépője. Az alapító tagok olyan bandákból érkeztek, mint az Expedition Delta, vagy a Thirdmoon. A dalaiban nagyrészt a szerelem és a fantázia különös, atmoszférikus világában kalandozó csapat Sabiene Edelsbacher vezetésével a nyolcadik nagylemezét adta ki tavaly tavasszal, My Earth Dream címmel, melyen többek között nagyzenekari kísérettel is színesítették zenéjüket (Chech Film Orchestra). Nos, ha nagyzenekart nem is, de a csapat fellépését mindenképpen megnézhetjük majd ősszel a Kék Yukban.

Az este másik főbandája a szintén osztrák és szintén a Napalm Records gondozásában megjelenő power metalos Serenity lesz, kiknek zenéjében progresszív elemekkel színesített témák is megtalálhatóak. Bár legutóbbi lemezükön (Fallen Sanctuary) hallható női vokál, ők azt este kakukktojása, hiszen náluk nem női frontemberrel van dolgunk. Mindettől függetlenül szeptembertől együtt turnéznak majd az Edenbridge-dzsel Európa-szerte.

A magyar zenekarok egyik kiemelt fellépője lesz a szintén női énekkel operáló Alhana, kiknek ez az este jelenti majd a búcsúkoncertet, ők így együtt soha többé nem lesznek láthatóak színpadon.
A hazai érát képviseli a tavaly év végén Főnix/Phoenix címmel dupla (magyar és angol nyelvű) lemezt kiadott melodikus metal formáció, az Ideas zenekarokat.
Fellép még a szimfónikus gót metalban utazó Velvet Seal, kiknek idén jelent meg nagylemeze Lend Me Your Wings címmel. A Deathstars, a Mandragora Scream, a Battlelore és a Mortiis előtt is játszottak már, s zenéjük is szoros kapcsolatban áll a fent említett csapatokéval.
A Dharma önmagát orientális dark metal-ként aposztrofálja, zenéjében többek között az igényes modern metal keveredik a világzenével. Fellépéseik között igen vegyes összefonódások találhatóak. Így például koncerteztek már a Skyforger-rel, de végigturnézták az országot a Road társaságában is. Ez már önmagában is azt mutatja, hogy a csapat zenéje igen széles rétegeknek kedvére való lehet.
A Cross Borns a hazai szimfonikus fantasy metal egyik legrégebben működő formációja, kiknek nyár közepén jelenik meg új anyaguk, A Fiú és a Sárkány címmel, 12 monumentális dallal.
További fellépő csapatok: a szintén szimfonikus metalos Overdream, valamint a fiatalos powerpop/pop-rock-ot játszó Nova Prospect. Ez utóbbi csapat debütáló nagylemeze (Lépj ki az árnyékból) tavaly év végén jelent meg, mellyel felléptek már a Subscribe és az Insane társaságában is.

Az este másik szélsősége – legalábbis a stílus szempontjából - a gödöllői Inseason lesz, akik magukat industrial/cyborg metalként jellemzik, s a Fear Factory-t, valamint a Static-X-et említik meg hatásként. Hogy kicsit közelebb hozzunk mindenkit a megfejtéshez: a zene masszívan riffközpontú, mely nagymértékben von be pszichotikus női vokálokat, samplereket és digitális effekteket, beleértve magát a dob elemet is. A Metal Ladies Night alkalmából a zenekar egy ingyenes, háromszámos kiadvánnyal és brutális hörgésekkel/üvöltésekkel is kedveskedik majd a közönségnek.
Fellép még a gótikus, szimfonikus metalt játszó Icethunder, a félelmetesen eredeti, pszichedelikus folk formáció, azaz a Virrasztók, valamint a sötét, romantikus gótikus black metal ügyes keverékét toló, a korai Theatre of Tragedy vonalán haladó Veil Of Sin.

Utólag került be a fellépők közé az InCORRECT együttes. Zenéjük valahol a Slipknot, a Pantera, a Biohazard és Killswitch Engage vonalán mozog. A csapat bemutatkozó lemeze (Nine) a szeptemberi HammerWorld magazin ingyenes mellékleteként jelent meg, a Yukban pedig élőben is bemutatják majd a friss korong dalait

Metal Ladies Night 2009
Kapunyitás: 17:00

Program:
Kék Yuk:
18:00 - Overdream
19:00 - Nova Prospect
20:00 - Alhana  
21:30 - Serenity  
23:00 - Edenbridge
00:50 - Inseason


Vörös Yuk:
17:40 - Incorrect
18:40 - Icethunder
19:40 - Velvet Seal  
20:40 - Cross Borns
22:00 - Ideas  
23:20 - Dharma  
00:20 - Virrasztók  
01:20 - Veil of Sin

Hely: Kék Yuk – Vörös Yuk egybenyitva!
Cím: 1032, Budapest, Fényes Adolf utca 32.
Idő: 2009. szeptember 19., szombat
Beugró:
1990 Ft – Kizárólag a metal boltokban! (Hammer Zenebarlang CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Rockpark) 
2500 Ft – a Ticketexpress hálózatában, a lottózókban és a helyszínen!
 
A jegyek már kaphatók!

Forrás és további info:
http://www.myspace.com/edenbridge
http://www.myspace.com/serenitybandtyrol
http://myspace.com/ideasband
http://www.myspace.com/velvetseal
http://www.crossborns.hu/
http://www.myspace.com/dharmaofficial
http://www.myspace.com/novaprospectband
http://www.myspace.com/inseasonmetal
http://www.myspace.com/virrasztok
http://www.myspace.com/icethunderband
http://www.myspace.com/veilofsinband
http://hammerworld.hu/
http://www.myspace.com/hammerconcerts
http://yuk.hu/
http://shop.metalindex.hu/