Főkép
Az 1988-ban alakult zenekar - első lemezük 20. évfordulóját megünneplendő - ismét eredeti felállásban koncertezik. A tagok önállóan is hatalmas sikereket értek el, elég csak Billy Sheehan basszusgitáros-fenoménra vagy a nemrégiben nálunk járt Paul Gilbertre gondolni. Persze lenyűgöző tudásuk nekik sem érvényesülne zenekarként a Mr. Big-ben, ha nem olyan dobos ülne mögöttük, mint Pat Torpey és a mikrofont nem Eric Martin tartaná.

Legsikeresebb lemezüket 1991-ben adták ki Lean Into It címmel, rajta olyan slágerekkel, mint a „To Be with You” (15 országban listavezető volt! – nehéz olyat találni, aki ne ismerné), „Just Take My Heart” és a „Green-Tinted Sixties Mind”. Innentől fogva töretlen volt a sikerük, az 1993-as Bump Ahaed és az 1996-os Hey Man lemezeikkel az ázsiai országokba is sikerült betörniük.

Paul Gilbert 1997-ben egy időre elhagyta a zenekart, hogy ismét a Racer X-re koncentrálhasson; a Poison gitárosával, Richie Kotzen-nel készítettek még két stúdióalbumot, mígnem 2002-ben feloszlottak. Viszont idén újra alkalmunk nyílik megnézni a hard rock kiválóságait, talán utolsó alkalommal, az eredeti, legsikeresebb felállásukban.

2009. szeptember 27., vasárnap 19.00 óra, Budapest, Diesel (volt E-klub)

Mr. Big
Belépő: 7900 Ft.

Forrás és további info:

www.mrbigsite.com
www.ticketportal.hu