FőképBuli a nulladik napon
 
A korábbi évektől eltérően idén már a nulladik napon megnyitotta kapuit a nagyszínpad. Ráadásul nem is akármilyen előadókkal, hiszen a Magna Cum Laude, Kispál és a Borz, valamint a Tankcsapda gondoskodott arról, hogy méltó módon kezdődjön az ünneplés.
 
A Magnás srácok fantasztikus hangulatot csináltak a nyári melegben. Koncert előtt még csak pár ember lézengett a színpad előtt, aztán mikor a húrok közé csaptak, megtelt a nézőtér.
 
A zenekar nemrég jelentette meg legújabb albumát (999), a koncert azonban nem erről szólt. A fülbemászósabb dalokat hallhattuk a lemezről, így felcsendült a „999”, valamint a közkedvelt „Pálinkadal”.
Mivel fesztivál nem múlhat el a „Színezd újra”, valamint a „Vidéki sanzon” nélkül, így ezekre is nagyot táncolt a közönség. A Magna Cum Laude bebizonyította, hogy tíz éves pályafutásuk megérdemelte már a nagyszínpadot.
 
Tizedik alkalommal vett részt a fesztiválon a Tankcsapda. Jubileumi koncertturnéjuk keretében azonban sajnos semmi újat nem láthattunk, csupán a szokásos látványelemek fokozták a hangulatot.
Ráadásul fura volt, hogy a nulladik napon játszottak, hiszen évek óta ők zárták a Hegyalját.
 
Főszerepben a metálzene
 
A fesztivál első napján a metálbandák vették birtokba a nagyszínpadot. A ROAD, a Depresszió és a Subscribe vezette fel az idei fesztivál várva várt zenekarát, a Machine Headet.
 
A Depresszió, hasonlóan a Tankcsapdához, már nem tud újat nyújtani. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a koncert végére megfogyatkozott a közönség, akik ráadásul közel sem voltak annyian, mint a korábbi években.
Ez elég szomorú, hiszen míg a Tankcsapda mögött 20 év munka áll, addig a Depi csak a 9. évében jár.
 
A Subscribe viszont annál különlegesebb, ezért nem csoda, hogy évről-évre egyre többen kíváncsiak rájuk.
A raszta srácok különleges zenéje néhol a magyar népzenét vegyíti az üvöltős metállal, így azok számára is vonzó, akik egyébként nem szeretik ezt a műfajt. Az énekes, Csongor Bálint olyan közvetlen kapcsolatban áll a közönséggel, hogy nincs olyan koncert, ahol ne látnánk a tömegben ugrálni.
 
Ahogyan Subiék, az amerikai Machine Head is hatalmas zúzott. Sokan csak miattuk jöttek el a fesztiválra. A zenekar nagyon élvezte a koncertet, és a magyar közönséget.
 
Alternatív péntek
 
A fesztivál második napján a dallamosabb zenéké volt a főszerep. Az Alvin és a Mókusok mindig gondoskodik arról, hogy a tánc mellett zúzzon is egy nagyot a közönség. Hegyalján sem volt ez másképp, ugyanis a koncert végén egy „wall of death”-re kérte fel Alvin a közönséget.
Ennek lényege, hogy a koncert két részre oszlik, aztán vezényszóra egymásnak rontanak. Hihetetlen élmény volt látni azt a sok embert, amint örült zúzásba kezdenek.
 
A kemény punk zene után a Kowalsky meg a Vega koncertjére lazíthattak a fesztiválozók. Hihetetlen, hogy mennyi embert képes megmozgatni a zenéjük. Alig több mint öt éve vannak a pályán, de már két éve nagyszínpadon játszanak.
 
A koncert élvezhető volt, bár Kowalsky nem kommunikált annyit a közönséggel, mint azt korábban megszokhattuk. Kezdünk már hozzászokni, hiszen az elmúlt hónapokban közel sem csináltak olyan jó bulikat, mint az első években.
 
Vegáékat a teljesen más stílusú Faithless követte. Pontosabban Maxi Jazz és Sister Bliss, akik 3 órán keresztül pörgették a lemezeket a fesztivál nagyszínpadán.
 
Fergeteges bulit adtak, annak ellenére, hogy egy óra után a közönség megunta a folyamatos feldolgozásokat.
Folyamatosan fogyott a közönség, kifütyülték őket, így újra erőre kaptak. Innentől kezdve megnövekedett a saját szerzemények száma, amelyeket úgy kevertek össze a különböző effektekkel, hogy még Rakamaz is zengett.
 
Vihar és felejthetetlen élmény utolsó éjszaka
 
A fesztivál utolsó napján szárnyra kapott a hír, mely szerint hatalmas vihar közeledik Észak-Magyarország felé, és bezárják a fesztivált, ezért sokan összepakoltak és hazamentek. A kemény mag azonban dacolt a viharral és maradt.
Jól tették, ugyanis másfél órás csúszással, de folytatódtak a koncertek.
 
A nagyszínpadot bezárták ugyan, a fellépőket azonban áttették az A38 színpadára. Basement Jaxx, N.O.H.A. és Adam Freeland szorult be a sátorba.
A N.O.H.A. elektromos nagybőgővel és szaxofonnal vegyített drum and bass zenéje egész Tokajt táncra bírta.
Őket Adam Freeland követte, aki a hajnali kezdés ellenére fáradhatatlanul pörgette a lemezeket. Reggelig tartó bulijáról fáradt arcok botorkáltak a sátraik felé a jubileumi fesztivál utolsó reggelén.