Főkép Megmondom őszintén, felemás érzéseim vannak a lemezzel kapcsolatban – úgy látszik, ez már csak egy ilyen együttes.
 
Tisztán emlékszem arra a sok-sok évvel ezelőtti estére, amikor a PeCsa klubhelyiségében éppen a kedvenc zenéikről beszélgettünk, és valaki a VoiVodról mesélt.
Meghatározása szerint a kanadaiak intelligens thrash metalt játszanak. Mondanom sem kell, a jelenlévők dőltek a kacagástól, és persze annak rendje és módja szerint szétcikizték a rajongót.
 
Aztán eltelt pár év, és egy végkiárusításon megvettem a banda The Outer Limits című lemezét – ami számomra is meglepő módon tetszett, mi több, azóta is rendszeresen hallgatom (és úgy érzem, tényleg van némi alapja az intelligens thrash címkének).
 
Majd ismét eltelt néhány év, Jason Newsted ez alatt otthagyta a Metallica társuralkodóit, hogy csatlakozhasson a VoiVod legénységéhez.
2005-ben meghalt Denis D’Amour (Piggy) gitáros, és úgy tűnt, itt befejeződik a VoiVod története. Aztán kiderült, hogy mégsem, mert az addig felvett anyag kiegészítésével 2006-ban megjelent a Katorz című album.
 
Idén pedig a néhai gitáros számítógépén talált demófelvételek felhasználásával kiadásra került (a jelenlegi hivatalos álláspont szerint) az együttes utolsó stúdiólemeze.
 
Ami bárhogyan is nézem, sosem számít majd a legjobb munkájuknak. Inkább amolyan best of válogatás, ami nem a korábbi lemezek sikerszámaiból válogat, hanem bemutatja mindazt a zeneiséget, amiért sokan szerették/szeretik a VoiVodot.
 
Sajnálatos módon azonban érződik rajta a kidolgozatlanság, valahogy nem áll össze kerek egésszé. Piggy nyilvánvalóan csak előzetesen ötletelt, nem teljesen kidolgozott kompozíciókat játszott fel magának.
 
A nyitó „God Phones” hallatán egyértelműen a The Outer Limits slágerszáma jut az eszembe, de nagyon tetszik az „Earthache” nyugtalansága is.
 
A lemez egyik csúcspontja szerintem a szintis futamokkal induló „Global Warning”. Ebben megvan az „intelligens thrash” zúzása, az értelmes dalszöveg (ami a politikus punknótákra emlékeztet), s nem utolsó sorban még aktuális is a mondanivalója.
 
Vagy ott van a kicsit punkos lüktetésű „Treasure Chase”, ami szintén jól sikerült tétel a korongon.
 
A gyengébb opusokról inkább nem írok semmit (sajnos ezekből is van egy-kettő). Ezeknek köszönhető a felemás érzésem: jó ez a lemez, de igazából mégsem annyira jó.
 
Arra ezért kíváncsi vagyok, hogy a mostani koncertturné után mi lesz a VoiVod következő lépése: feloszlanak vagy megmutatják, milyen a VoiVod Piggy nélkül. Részemről a másodiknak örülnék jobban.
 
Az együttes tagjai:
Denis Bélanger (Snake) – ének
Michel Langevin (Away) – dob
Denis D`Amour (Piggy) – gitár
Jason Newsted (Jasonic) – basszusgitár
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. God Phones
2. From The Cave
3. Earthache
4. Global Warning
5. A Room With A V.U.
6. Destroy After Reading
7. Treasure Chase
8. Krap Radio
9. In Orbit
10. Deathproof
11. Pyramidome
12. Morpheus
13. Volcano

Diszkográfia:
War and Pain (1984)
Rrröööaaarrr (1986)
Killing Technology (1987)
Dimension Hatröss (1988)
Nothingface (1989)
Angel Rat (1991)
The Outer Limits (1993)
Negatron (1995)
Phobos (1997)
Voivod (2003)
Katorz (2006)
Infini (2009)