Főkép Ez már a második Simpson képregénykötet (az elsőről szóló cikk itt), és amit mindenképp le kell írni a rajzfilmhősből képregényhérosszá előlépett Simpson családról, illetve magáról a sorozatról, azt ebben a cikkben meg is tettem, ezekre most nem térnék ki.
 
Az új kötet az eredeti sorozat 6-9. számait tartalmazza, a már megismert osztásban: mindegyik számban van egy nagyobb és egy kisebb lélegzetvételű sztori, jellemzően egy, maximum két főszereplővel.
 
A 6-os nagyobbik részében Lisa a főszereplő, aki részese lesz a buszvezető Otto által vezetett rockbanda első sikerének - a stúdióban összekevert szaxofonszólójának köszönhetően.
A kisebbiknek ugyan El Barto bukása a címe, ám igazából Wiggo rendőrfőnök nagy fogásáról szól - az ő elmesélésében.
 
A 7-esben Homer és Bart csinálják az igazi show-t a Springfield-be érkező cirkusz előadásán, a szösszenet rovatban pedig McBain és a fegyvertartás kerülnek fókuszba.
 
A 8-asban Homert lekicsinyítik, hogy egy kapszulába zárva megszüntesse főnöke, Mr. Burns bélelzáródását, ám a kicsinyítő sugár véletlenül Bartot és Milhouse-t is telibekapja. A melléklet főszereplője Edna, azaz Vadalma tanárnő, aki mint a Kongó királynője lép színre.

A 9-esben pedig Bart átírkálja Lisa naplóját, majd a hazugságokkal teli irományból hirtelen óriási bestseller lesz, valamint megtekinthetjük Homer ivócimborájának, Barney Gumble-nek egy unalmas napját, amit gyakorlatilag Moe kocsmájában alszik át.
 
Mindezek mellett pár durván parodisztikus reklámot találunk a kötetben, s néhány sort Matt Groening-től, az ötletgazdától.
 
Aki sikítva kapcsolja máshova a tévét, valahányszor felbukkan Simpsonék sárga pofája, az a képregénnyel is hiába próbálkozna, aki viszont sikítva röhög Simpsonék poénjain, az a képregénynek külön oltárt fog állítani a könyvespolcán, ha meg nincs könyvespolca, vegyen, hogy legyen helye a képregényeknek!

Kapcsolódó írás:
A Simpson család (film)