Főkép A magyarul három kötetben megjelent Batman: Hush történet folytatódik, noha nem Jeph Loeb tollából. Mindez, mármint, hogy folytatódik, azért lehet meglepő, mert a sztori végén Harvey Dent lelövi Hush-t.
 
Persze nem ez az első alkalom, hogy Batman holtnak vélt ellensége visszatér. Más kérdés, hogy Bruce Wayne gyermekkori barátjáról, Thomas Elliot-ról van szó, legalábbis a Sötét Lovag így sejti.
De Hush nem csupán ennyi fejtörést szeretne okozni a Denevérembernek, hanem konkrétan meg akarja őt ölni. És nem tűri, hogy bárki keresztezze az útját.

Először Rébuszt igyekszik eltenni láb alól (akinek ugye igen fontos szerep jutott az első Hush sztoriban, és végeredményben Hush bukásában is), de aztán Jokerrel is összeakasztja a bajszát, amivel aztán végképp felkavarja Gotham City alvilágának amúgy sem nyugodt vizét.
 
A kötet végén, egyetlen oldal erejéig feltűnik egy újabb szupergonosz, Prométheusz, akiről így pusztán annyit tudunk meg, hogy igen zorkó egy figura. Bár jelen képregényben Hush-nál súlyosabb arc nincs…
 
Bár a Hush visszatér messze nem az a DC Comics sztárparádé, mint az előzményét adó Loeb-féle képregény, azért további ismerős szereplők is feltűnnek: Pingvin, Robin, és persze az Orákulum.

A képi világ javarészt sötétebb, mint a Hush három kötetében volt, bár hasonlóan plasztikus, és mindenképp látványos. Ez azért is nagy előnye, mert maga a sztori valójában rém keveset mond el. Ráadásul a második rész csak őszre várható.

Nem is értem ezt különben. OK, hogy drága kiadvány ez, ilyen minőségű papírra ilyen színeket nyilván nem lehet olcsón kihozni, de az, hogy fél évet kelljen várni egy egyelőre nem túl meggyőző sztori folytatására…
 
Nem mintha rossz anyag volna ez! Az arcát kissé múmia-szerűen leplező Hush eleve a legkeményebb Batman-ellenek között van, és a kettejük közti gyermekkori barátság, meg ami annak végét jelentette, meg amit aztán még felnőttként hozzátesznek, szóval abban azért van szufla.

További Hush képregények is léteznek, remélem, azok is megjelennek majd idővel!