Főkép
A szórakoztatóipar egyik meghatározó szereplőjeként eltöltött fél évszázad nem kis idő, márpedig a Warner Records és több tucatnyi leány-lemeztársasága immár ötven éve foglalkoztatja a beat-, pop- és rockzene olyan nagyságait, mint Neal Young, Joni Mitchell, a Black Sabbath, vagy a Faith No More.
Ám a régiek mellett nem kevés mai sztár is szerepel a kiadóhoz szerződött zenészek között.
 
A Covered címmel megjelent album e két (vagyis számos) korosztály találkozásának gyümölcseit mutatja be, hiszen az egykori nagy nevek jelentős slágereit a mostaniak tolmácsolják vagy az eredetivel szinte megegyező hangulatban és hangszerelésben, vagy egészen más, új felfogásban.
 
Az előbbire kiváló példa az Adam Sandler előadásában élvezhető „Like A Hurricane”, melyen Sandler már-már elképesztő fokig képes felidézni Neal Young előadói habitusát, vagy az Avenged Sevenfold „Paranoid”-ja, amely a megtévesztésig hasonlít a Black Sabbath eredetijére, legfeljebb a stúdiótechnika jelentős fejlődése érezhető az új felvételen. No meg a Disturbed „Midlife Crisis”-áról sem mondható meg az első pillanatban, hogy nem a Faith No More-t halljuk épp.
 
A másik „végletet” a The Used „Burning Down The House”-a, valamint a The Flaming Lips With Stardeath And White Darfs „Borderline”-ja képviseli.
A Talking Heads-szám, ha lehet, még avantgárdabbra sikerült, mint az eredeti, habár akkoriban a Beszélő Fejek stílusa ténylegesen szembement mindennel, ami elfogadott.

Madonna slágerére pedig szinte rá sem ismerni a feldolgozásban, amely az elektronika némileg túlzott használatával inkább a Warnertől nemrégiben távozott pop díva mai (vagyis inkább egyszerűen a Ray Of Light óta készült) lemezeinek atmoszféráját idézi.
 
Az album számomra legszebb pillanatait egyébként a Michelle Branch előadásában rögzített Joni Mitchell-dal, a csodálatosan fájdalmas és fájdalmasan csodálatos „A Case Of You” jelenti.
No de mindenki válassza ki magának a neki legjobban tetsző feldolgozást. Ahhoz ellenben kétség sem férhet, hogy a lemez számai egy még ma is élő, legendás kiadó történetének legszebb pillanatait elevenítik fel. Csak így tovább!
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. You Wreck Me – Taking Back Sunday
2. Like A Hurricane – Adam Sandler
3. A Case Of You – Michelle Branch
4. Here Comes A Regular – Against Me!
5. Into The Mystic – James Otto
6. Just Got Paid – Mastodon
7. Burning Down The House – The Used
8. Milife Crisis – Disturbed
9. Paranoid – Avenged Sevenfold
10. Borderline – The Flaming Lips With Stardeath And White Dwarfs