Főkép

A Képregényfesztivál alkalmával volt szerencsém hozzájutni a Kingpin eme régebbi kiadványához, ami a Bosszú Angyalainak egy nagyon fontos történetét meséli el, pontosabban éppen csak belekezd.

A Bosszú Angyalai Amerika és a világ védelmezői, igazi büszke és rettenthetetlen amerikaiak, akik önzetlenül védik saját hazájukat és az ártatlanokat, s ennél fogva véleményem szerint a tengerentúli társadalom elhivatott patriotizmusát hivatottak tükrözni, illetve megerősíteni a fiatalabbakban.

Az X-Mennel ellentétben ezen csapat tagjai köztiszteletnek örvendenek, viszont ahhoz hasonlóan - hála a szerteágazó és átfedésben levő Marvel univerzumnak - olykor változik a felállásuk, vagy máshonnan ismert szuperhősökkel, illetve bűnözőkkel is találkoznak, csakúgy, mint ebben a könyvben.

A jelenlegi történet egy korábbi kaland, a Káosz után játszódik, aminek során a Skarlát Boszorkány több szuperhőssel is végzett, s végül a Bosszú Angyalai feloszlatták magukat.  Ám amikor Elektro egy titokzatos idegen megbízásából több szuperbűnözőt is megszöktet a börtönből, hőseinkre vár a feladat, hogy megállítsák és újra rács mögé juttassák őket.

Mivel ez külön-külön meghaladná az erejüket, Amerika kapitány újra összehozza a szuperhősöket és ezzel megalakul az Új Bosszú Angyalai csoport olyan tagokkal, mint Pókember, Vasember, Póknő és Luke Cage. Az újjáalakult csapat neki is lát, hogy begyűjtse a rosszfiúkat, elsőnek rögtön Elektrot szerelik le, majd egy szigetre jutnak, ahol egy szintén nagyon veszélyes mutánst készülnek elfogni. Itt találkoznak Rozsomákkal is, aki csatlakozik a hősökhöz.

Ez a könyv a legendás csapat újjáalakulása miatt kulcsfontossággal bír, emiatt kötelező olvasmány a rajongók számára. A sztorinak köszönhetően egy sor szuperbűnözővel is megismerkedhetünk, ez pedig garantálja a sok akciót és a látványos ütközeteket.

Bendis szokásához híven egy rejtélyekkel és összeesküvésekkel teli történetet írt, amihez az X-Menhez hasonló, ám jóval sötétebb ábrázolásmód társul.