Főkép Tovább folytatódik Miura Kentaro Berserk ciklusának Aranykor fejezete. Az immár negyedik kötetnél tartó sorozatban a fejezet hatodik részéig juthatunk, ami ahogy saccolom, olyan negyven részes lesz, és Guts Fekete Bajnokká válását mutatja be a kezdetektől addig a sokkig, amitől könyörtelen démonölővé válik.
 
Ahogy az várható, az Aranykor fejezet Guts életének „normális” részét mutatja be, bár már a születése sem igazán mondható annak.

Gambino, a zsoldosvezér az anyja hullája alatt talál rá a csecsemőre, akit kedvese unszolására magukhoz vesznek. A férfi kíméletlenül neveli a fiút, főleg nevelőanyja halála után, amiért a srácot hibáztatja.
Ennek a kíméletlen képzésnek köszönhetően Guts igazi harcossá válik, gyermekkard híján pedig hozzászokik a nálánál nagyobb pengék forgatásához.

Nevelőapja azonban nem tud megbocsátani...

Valamikor később Guts találkozik Griffith-el, a Héják Bandájának vezérével, akivel egészen sajátos kapcsolatba kerülnek.
Ennek okával senki sincs tisztában: sem a zsoldoscsapat régi tagjai, sem maguk az érintettek nem tudják, mi köti össze őket, az azonban tisztán látszik, hogy a találkozás mindkettejük életét meghatározza.
 
A Berserk nem véletlenül 18+ besorolású, hiszen véres, naturalisztikus képi és szövegvilágú, az élet sötét oldalát bemutató történet.
Sajnos napjainkban egyre inkább ez a realitás. Az élet ritkán szép és vidám, és bár már nem a középkorban vagyunk, az emberek kiszolgáltatottsága, hatalmi vágya, és pénzéhsége mit sem változott.

És a világot, valamint az egyéni sorsokat az ember formálja, aki ha nem változik, akkor mindegy, milyen korban és környezetben teszi pokollá mások életét.
Szerencsére, habár egyre kevesebben, de vannak „hétköznapi hősök”, akik kis szigetként világítanak a káoszban, akik értékrendjében nem a pénz vagy a hatalom áll a legfőbb helyen.