Főkép

Három éve vagyok látogatója a Kecskeméti Majálisnak, amely idén is, immáron hagyományszerűen a Széktó Parkban, festői környezetben került megrendezésre.

 

Az eseménynek számos fellépője volt - sokféle embernek nyújtva ezzel tartalmas szórakozást -, számomra azonban az újdonságot és a felüdülést a főleg kecskeméti fiatalokból verbuválódott Nova Prospect jelentette, akik újszerű, minőségi rockmuzsikával rukkoltak elő.

Zenéjükben van egy kis elektronikus, amolyan sampleres / billentyűs szekció, erőteljes dob és basszus, igazi fémzenés gitársound és erőtől duzzadó, ámde mégis elbűvölő női ének. Nem disco, de nem is metal - modern power-pop stílusként jellemzik zenéjüket.
 

A „Végső Part” című dal méltán került a nyitó helyre, hiszen a közönséget muszáj volt bemelegíteni, mert eleredt az eső, és százával szaladtak az emberek a sátrakba - ám a színpad előtt úgy 150-200 ember azért kitartott.
 

A „Szabadon” című dal sem maradt el, igazi slágerdala lehet a zenekarnak - Besnyő Gabi énekesnő jóvoltából pedig tényleg szabadon szálltunk, mint a madár.
 

A koncert alatt két félelmem volt. Az egyik, hogy a szentpéteri plusz effektek egyike, a villámlás komoly bajokat okozhat, a másik, hogy Pásztóy Balázs gitáros lenyel valamit gitározás közben.
Szerencsére egyik sem következett be, ellenben jöttek a dalok menetrendszerű pontossággal: „Ébren”, „Legnagyobb”, „Gemini Faktor”, „Jég és Láng”, újabb kis kedvencem, az „1.000.000 nap”, melyben a billentyűs Schautek Bálint játéka tetszik nagyon.


A „Vándor vagy” egy újabb közönségbarát nóta lehet, de láthatóan a zenekar nagy kedvence is, mint ahogy a soron következő „Az Égre Írjuk Fel”, és az óriási aktualitással bíró „Nagy Vihar Lesz”, ami be is jött!


A záró „Főnix” című dal a személyes kedvencem: egyszerűen lenyűgöz Gabi hangja, Balázs, Bálint, Józsi, és Dani (gratula!) csupaszív játéka.
Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy kiderüljön, a Nova Prospect a jövő zenekara lehet, ami - megkockáztatom - angol szövegekkel nemzetközi sikerekre is érdemes lehet.
 

A koncert után személyesen kerestem fel Gabit, akire jó 20 percet kellett várnom, míg a rajongók köréből szabadult, melyek közül 90%-ban voltak az újdonsült rajongók! A beszélgetés során számomra kiderült, hogy nem egynyári sikercsapatnak alakultak.

 

Kicsit elszomorított az, hogy az ilyen feltörekvő zenekaroknak kemény forintokat kell fizetni, ha most sikeres hazai nagyságok előtt szeretnének fellépni, pedig igazából hol máshol mutathatnák meg tehetségüket szélesebb körben?

A Nova Prospect ennél többre érdemes! Ha kíváncsi lettél, vagy többet szeretnél tudni a csapatról, látogass el a weboldalukra!