FőképAz egész napos programok között remélhetőleg mindenki megtalálja az őt leginkább érdeklőt.

A szokásoknak megfelelően kategóriákra bontott cosplay versenyre kerül sor, amikor kedvenc szereplőik bőrébe bújhatnak a rajongók, ha csak néhány órára is. Míg szombaton a legjobb jelmez, vasárnap a legjobb produkció viszi majd el a pálmát. A rajzversenyen bárki indulhat, hiszen nem feltétel a profi rajztudás, csak az, hogy az alkotások manga stílusúak legyenek.

A versenyeken túl a legbátrabbak kipróbálhatják hangjukat a karaoke gépnél, kézügyességüket pedig a rajz, origami vagy kalligráfia sarokban. A nap folyamán több anime- és filmvetítésre (Wonderful Days, Death Note - A halállista, stb.) is sor kerül, valamint különböző zenés klipekből is láthat egy összeállítást az érdeklődő közönség.
Több érdekes előadás is elhangzik a nap folyamán, valamint az Animax televízió munkatársain kívül a szervező Magyar Anime Társaság (MAT) vezetősége is beszámol a szervezet körüli újdonságokról, terveikről.

A rendezvényre időzítve jelenik meg több magyar nyelvű mangakötet is:
Delta Vision - Angyalok menedéke 4; Berserk 4; Grimm mesék 2; Mennyei dallamok 2; Trigun 2.
Fumax - Bukottak Holdja; Démonnapló 4.
MangaFan - Árnybíró 12; Death Note - A halállista 4; Hellsing 4; NANA 4; Naruto 7; Ruróni Kensin 6.
Mangattack - A bárány panasza 2; A káosz kapui 3; Az ördög menyasszonya 2; Gravitation 3; J-pop bálvány 2; Rémmetró 3; Vörös kert 1.
Vad Virágok Könyvműhely - Annyira király vagy! 1; Lidércfölde 3.

Számos, animék szinkronjában részt vett népszerű színész is megjelenik a nap folyamán a SakuraConon, ahol szervezett közönségtalálkozó keretében lehet velük találkozni. A szombat éjszakába nyúlóan japán zenei afterpartyra is sor kerül.

A MAGYAR ANIME TÁRSASÁGRÓL:
A Magyar Anime Társaságot az ország 16 településéről érkezett manga- és animerajongók alapították 2003. július 6-án a salgótarjáni HungaroCon rendezvényen. Az egyesület céljai között a japán kultúra, ezen belül elsősorban az anime és manga magyarországi népszerűsítése, az ezekkel kapcsolatban kialakult előítéletek, félreértések tisztázása, rendezvények szervezése szerepel.

SakuraCon
2009. 05. 16. 10:00 - 05. 17. 20:00
Petőfi Csarnok
1146 Budapest, Zichy Mihály út 14.
Kétnapos belépő: 3000.- Ft.

Forrás és további információ: Magyar Anime Társaság, SakuraCon