FőképEnnek a két lemeznek a bemutató koncertjét tartják 2009. május 14-én este 8 órától a Symbolban (1036 Budapest, Bécsi út 56.  - a Kolosy tértől 150 méterre, az Új Udvar bevásárlóközpont oldalában). Másnap, azaz 2009. május 15-én pedig Szigetszentmiklóson, a Városi Könyvtár színháztermében tekinthető meg a koncert este 19.30-tól (2310 Szigetszentmiklós, Tököli út 19.).

VARGA FERI ÉS BALÁSSY BETTY: Jazz kettesben
A Jazz kettesben szórakoztató, de egyben szakmailag is siker várományos album, amely május közepén gurul le a CD gyártósorról  és egyenesen a zenei polcokról kínálja magát.
Varga Feri és Balássy Betty ezzel az albummal méltán bizonyítják, hogy világszínvonalon képesek úgy bemutatni ezeket az igazi dalgyöngyszemeket, hogy a saját egyéniségüket megtartva egy különleges zenei ötvözettel teszik a dalokat igazi csemegévé.
Szakmai körökben már régen nem titok, hogy Betty pályájának legelső sikereit jazz vonalon érte el, amit több nemzetközi dalversenyen elnyert díj, elismerés is kellőképpen bizonyít.
Arról talán beszélni sem érdemes, hogy Al Jarreau-val együtt énekelni az élményen túl már önmagában is fantasztikus elismerés, és Betty ezt az érzést átélhette.
A művész házaspár több éves boldog együtt zenélésének komoly állomása ez az album, hiszen Bettynek sikerült Ferit egy olyan zenei fejlődésen keresztül varázsolni, ami valóban bámulatos teljesítmény, és mindezt elérni csak nagy türelemmel és szerelemmel lehetséges.
Az albumon 10 dal található valamint plusz két különleges zenei betét, amely egyikét az album zenei producere és hangszerelője Szabó Zé instrumentális szerzeményének virtuóz zongora játékával kényezteti a hallgatót, a másik zenei meglepetés pedig Betty „Csillagok csillagok” című magyar népdal gyönyörű előadása. Az album további felvételei: „Makin’ Whooppe” , amelyet a hazai közönség „Ez történt Lellén” címmel G. Dénes György magyar szövegével ismerhet. Valószínűleg duettben eddig ezt a dalt még soha nem adták elő. Betty előadásában hallhatjuk még: ”Rendezvous”, „Never too late”, ”Quizas”, ”You go to my head” és a „Windmills of Mind” című dalok. Feri szóló dalai az albumon: „Have you met Ms. Jones”, „Orange colored sky”. Duettben pedig  még egy csodálatos Jose Felliciano és Gloria Estefan dal került fel spanyol nyelven a lemezre „Tengo” címmel. Magyar szerzemény is helyet követelt magának a lemezen, amelyet Kálmán Tamás és Nagy Zoltán szerzőknek köszönhetünk, akik az „Ó kedves” címmel engedték útjára a dalt.
Ez a magas színvonalú lemez csak a legjobb zenészek közreműködésével jöhetett létre. A következő néhány név is bőségesen bizonyítja, hogy minden hangszer a lehető legjobb gazdára lelt. Dobok: Kaszás Péter, zongora: Cseke Gábor, fúvósok: Csejtei Ákos, Ducsai Szabolcs, szájharmónika: Pribojszki Mátyás, szájdob: Kovács Antal, gitárok: Dandó Zoltán, Dajka Krisztián, hangszerelés, Zenei producer: Szabó Zé, vokál: Balássy Betty, Farkas Zsófi, Varga Feri.
Az  album hallgatásához javasolt egy finom illatos szivar és egy pohár kellemes konyak!

VARGA FERI ÉS BALÁSSY BETTY: Jókor jó helyen 
Varga Feri & Balássy Betty
Jókor jó helyen címmel május 22-én vadonatúj stúdió albummal jelentkezik.
Előzetesként az „Egy férfi meg egy nő” single már jelezte az album érkezését, a dalból készült videóklip gyakran feltűnik a televíziós csatornákon.
Ezen az albumon több közösen előadott dal szerepel, mint az előző Ébredni valakiért című korongon. A magyarázat talán kézenfekvő lehet, hiszen sokkal több idő állt rendelkezésre a két hang tökéletes összeérésére, a szólamok felépítésére. Az album főleg a szórakoztatás jegyében készült, hiszen alapvetően Feri és Betty valóban vidám és boldog emberek, amit hűen tükröz az új lemez sodróan kedves hangulata. Az albumon 11 dal található, amelyből 6 dalt Feriék duettben adnak elő, 3 Feri és 2 Betty szóló lett a dalok felosztása. Fontosnak találjuk megemlíteni, hogy Betty előadásában a „Rácsaim” című Kerekes Ali-Jantyik Csaba szerzemény eredetileg Cserháti Zsuzsának íródott, aki imádta ezt a dalt, és ígéretet kapott a lemezkiadójától, hogy ez a dal lesz következő albumának a címadó száma. Sajnos ez már nem történhetett meg, de a dalt Betty csodálatosan adja elő és így ez a különös utat járt dal nem veszett el a semmiben. Az albumon a dalok többségét Szabó Zé szerezte, aki egyébként az album hangszerelője és zenei társproducere is, hiszen ezen az albumon Feri és Betty nem csupán az énekkel foglalkoztak, hanem hangról hangra építették a dalokat és fésülték a szólamokat, de a stúdiómunkából is alaposan kivették részüket. Talán sokak számára érdekes lehet, hogy a dalokat saját kis házi stúdiójukban énekelték fel, aminek a szakmában a csodájára járnak, hiszen ilyen minőségű énekfelvételek nem szoktak házi körülmények között készülni.
A további szerzők még az albumon: Rakonczai Viktor, Gém Zoltán, Bende Nagy János, Jovi.
A dalok keveréséért és masztering munkálataiért a Los Angelesben élő és dolgozó Ifj. Malek Miklóst ünnepelhetjük, hiszen valóban valami olyan pluszt sikerült hozzátennie az albumhoz, amit sokan próbálnak megfejteni a hazai zenészberkekben.
Bónuszként az „Egy Féri meg egy nő” videóklipje is felkerült az albumra, továbbá egy Markanera remix.
Az album címe valóban találó, hiszen, ha ennyire jól összejöttek, akkor jókor jó helyen voltak. Mindenesetre ez az album egy nagyon színvonalas hazai kiadvány, amiről több dal is igazi sláger várományos szerzemény.

Forrás: www.vargaferi.hu, Warner Music Hungary