Főkép

A Mutánsvilág - Magnus-ház folytatásában tovább folyik a hajsza a Skarlát Boszorkány által létrehozott alternatív valóságban az eredeti állapot visszaállításáért.

Rozsomák sorra ellátogat bajtársaihoz egy mutáns lány kíséretében, aki képes visszahozni az elfeledett emlékeket. Miután a csapat összeállt, együtt indulnak Genoshába, hogy megtalálják Xavier professzort és Wandát, meg persze hogy visszaállítsák a rendet a megváltozott Földön.

Az X-Men tagjai, kiegészülve több más szuperhőssel most is hatalmas tétért küzdenek, a monumentális összecsapás azonban megint rendkívül sokkoló eredménnyel zárul és valójában nyitva is hagyja a történet végét, így akár további folytatás is elképzelhető lenne.

Bendis agyafúrt és izgalmas története a második részre sem veszített sodró lendületéből és intenzitásából, továbbra is meglepő fordulatok követik egymást, emellett pedig látványos akciók és óriási küzdelmek zajlanak. A második kötetre már Coipel ábrázolásmódjához is hozzászoktam, és bár még mindig állítom, hogy láttam már igényesebb, vagyis tetszetősebb stílusú rajzokat más helyen, azért alapvetően mégiscsak eléggé igényesek ezek az illusztrációk.

Az egyetlen igazi problémám nekem a történet befejezésével akadt: erre csodálkoztam rá leginkább, mert egyszerűen nem értem. Az addig rendben, hogy nem kell feltétlen happyenddel zárulnia a könyvnek, de most talán még nagyobb bajban vannak hőseink, mint ezelőtt.

Ugye elvileg ez a befejező rész, aminek a végére illett volna valamilyen megnyugtató megoldás-féleséget biggyeszteni, ehelyett megválaszolatlan maradt egy nagyon fontos kérdés, ami úgy vélem sokaknak okozhat csalódást. Ennek ellenére még mindig csak ajánlani tudom mindkét könyvet a képregények szerelmeseinek, hiszen egy ritka extrém sztoriról beszélünk.

A képregények – és főleg az X-Men – esetében már elcsépeltnek hangozhat talán, hogy óriási tétért, vagy a világ megmentéséért folyik a harc. Ez a Mutánsvilágról is ugyanúgy elmondható, hiszen itt is az  egész bolygó megmentése a cél, s az odavezető úton számtalan kalandban, akcióban, személyes tragédiában és sorsfordító eseményben lehet részünk.