Főkép A sikeres német írónő ezúttal is egy több szálon futó thrillert adott olvasói kezébe, és akinek tetszett előző regénye, A bűn visszhangja, az garantáltan most sem fog csalódni.
 
2002 novemberében egy utcalány szobatársnőjét azonosítja egy brutálisan meggyilkolt nő személyében.
Pár hónappal később Elaine Dawson barátnője esküvőjére készül Gibraltárba. A köd miatt törlik az aznapi összes járatot, így mikor egy jóképű ismeretlen férfi felajánlja segítségét a kétségbeesett lánynak, ő elfogadja. Az esküvőre pedig már nem érkezik meg...
 
Öt évvel később Rosanna felkérést kap egy újságcikk-sorozat megírására nyomtalanul eltűnt személyekről, köztük Elaine Dawson esetéről is. Elfogadja, habár ez fordulópont lehet romokban heverő házassága és nevelt fia életében is.
 
Ezekben a napokban ismét eltűnik egy fiatal lány. Borzalmas kínzásokra utaló sebekkel borított holttestét napokkal később egy kutyasétáltató találja meg. A gyilkosság körülményei nagyon hasonlítanak az öt évvel korábban meggyilkolt prostituált lányéhoz.
 
A készülő cikksorozat kapcsán Rosanna felkeresi Elaine tolószékben élő bátyját és a lányt utoljára látó, ismeretlen férfit. A lány történetét újra előveszi a média is, minek eredményeképpen jelentkezik egy telefonáló.

Rosanna és Marc Reeve (a férfi, akivel a lányt utoljára látták) a friss nyom kapcsán eljut Pamelához, aki évek óta álnéven, Elaine útlevelét felhasználva bujdokol. Az események felgyorsulnak...
 
Egy szemtanú segítségével lecsuknak egy férfit a meggyilkolt lány ügyében. Pamela vallomása alapján a gyilkosságok összekapcsolódnak Elaine eltűnésével.
Az újságírónő senkinek sem szólva nyomozni kezd, kihagyva még új szerelmét, Reeve-t is - és szörnyű összefüggésekre döbben rá.
 
Pamela félelme nem alaptalan, régi brutális barátja - a még szabadlábon lévő gyilkos - megtalálja őt és segítőjét, akit életveszélyesen megsebesít. A lány végérvényesen megszabadul félelma tárgyától: egy pontos célzással lelövi.
 
Rosanna elmondja kedvesének elképzeléseit, ám ekkor váratlan események történnek: bebizonyosodik az, amit az írónő elejétől fogva sejtet, de folyamatosan más irányba terelte a cselekményeket...
 
A futó történetszálak mellett a regényben folyamatosan jelen van a szerelem, vívódás a megszokott élet és a reményteli új szerelem között.
 
A regényt még színesebbé teszi a tolókocsiba kényszerült, balesetben lebénult fiú élete, mely több szálon is kapcsolódik a szereplőkhöz.
 
A könyv izgalmas, kellemes kikapcsolódás, eseménydús és fordulatokkal teli - ennek következtében nem engedi, hogy az olvasó figyelme akár egyetlen percre is lankadjon.
Charlotte Link a mai egyik legsikeresebb német írónő, akinek a műveiből készült filmsorozatot a nézők is nagyon szeretik.