Főkép

Brian Michael Bendis (a Pókember történetek szerzője) roppant agyafúrt története még az amúgy is megbonyolított X-Men sagákhoz képest is sokkoló elemeket vonultat fel. Az itt bemutatott alternatív világ minden képzeletet felülmúl, s végre egy igazán kiszámíthatatlan végkimenetelű kalandot mutat be, amelyben - ahogy az lenni szokott -, a hősök a siker nagyon minimális esélye ellenére igyekeznek helytállni, és a tét sem alacsony.
 
A Mutánsvilág egy korábbi kalandja során a Skarlát Boszorkány akaratán kívül elpusztítja több társát. A nagy tragédiát nem tudja feldolgozni, ezért Xavier professzor mellette marad, hogy megpróbáljon segíteni az egyre labilisebb, s ezáltal egyre veszélyesebb mutánson. Miután azonban ő is kudarcot vall, és nem tudja megoldani a problémát, összehívja az X-Men tagjait, a Bosszú Angyalait és más szuperhősöket, hogy döntsenek Magneto lányának sorsáról. A meghasonlott és nagy hatalmú mutáns képtelen kontrollálni hihetetlen képességét, amivel az egész világot veszélyezteti. A vita végül eldől, és a hősök Genoshába utaznak, hogy a saját és a világ érdekében elpusztítsák őt. Ekkor azonban a világ újra teljesen megváltozik és a Skarlát Boszorkány valóságtorzító képességével egy új, Magneto és a mutánsok uralta utópiát hoz létre a Földön. A korábban agymosáson átesett Rozsomák azonban valamilyen hiba folytán mindenre emlékszik, és elindul megkeresni Xavier professzort, hogy visszaállítsák az eredeti állapotot.
 
A sztori főszereplője egyértelműen az X-Men legkedveltebb figurája, Rozsomák, ami már önmagában vonzó tényező, de mellette még számtalan meglepetés szereplő is feltűnik, így például a Bosszú Angyalai, vagy a Pókember.
 
A kötet rajzolója Olivier Coipel, aki a Bosszú Angyalainak képi világáért felel. Bár a legutóbbi Pókember képregényekhez képest nem vagyok teljes mértékben kibékülve az ő karakterábrázolásával, azért ez még így is épp eléggé színvonalas és megjelenésében alapvetően tetszetős kötet, bár valójában a történet az, ami miatt eleve kihagyhatatlan és egyben letehetetlen ez a könyv. Izgatottan és kíváncsian várom a folytatást.