Főkép A Pókember a Marvel univerzum legnépszerűbb és legközkedveltebb karaktere. A naív, de jóindulatú szuperhős talán mind közül a legkidolgozottabb jellem is, aki gondolatain keresztül egyre kedveltebbé és emberibbé, rossz viccein keresztül pedig egyre szerethetőbbé és szórakoztatóbbá képes válni.
 
Mivel a rengeteg akció ellenére igen visszafogottan bánnak az erőszakkal, és csak nagyon ritkán adódik, hogy végzetes küzdelmekre is sor kerül, ezért a Pókember valóban nyugodt szívvel ajánlható a fiatalabb generációknak, ugyanakkor felnőtt fejjel is kellemesen lehet szórakozni rajta.

Szerencsére legtöbbször kellő alázattal nyúlnak a szerzők Stan Lee legendás figurájához, s ennek köszönhetően nagyon nem lehet lerombolni a falmászó mítoszát, persze ha elfelejtjük, hogy filmet is készítettek belőle. A legmegbízhatóbb általában a képregény, így a jelen ajánló tárgya is.
 
A Holtak között - az első fejezete a nagyszabású történetnek - egy tipikus Pókemberes történetet rejt, ami nem csupán látványos akciókkal kecsegtet, de bepillantást enged a szuperhős magánszférájába, hétköznapi alteregóját is bemutatva, s mindezt az eredeti Pókember történetekhez hű ábrázolásmóddal, csak természetesebben, annál némileg igényesebb, modernebb kivitelben.

A történet szerint Peter nagynénjét elrabolják, aki persze kétségbe esik és nyomozásba kezd, amihez segítséget is kér a Fekete Macskától, illetve a Bosszú Angyalaitól, majd elkeseredettségében a Bagolyhoz fordul.
A Vezér utódja persze kihasználja a helyzetet, és hogy követelését behajtsa, ráuszítja Pókembert a Keselyűre és Elektrorra.
 
A két bűnöző együtt azonban túl nagy falatnak bizonyul a falmászó számára, főleg, hogy gondolatai közben elrabolt rokona körül forognak. A küzdelem így vereséggel ér véget, ami csak új problémát jelent a későbbiekben hősünknek...
 
A falmászó rajongóinak erősen ajánlott a három kötet beszerzése, mert ahogy a kötet hátoldalán is olvasható, ez „Pókember egyik leghíresebb kalandja!”