FőképAkárcsak az olimpia, úgy tűnik, a karácsony is egyre jobban elüzletiesedett, és minden másról inkább szól, mint a szeretetről.
A már-már kényszeres bejgli sütés és főzőcskézés, a „hogyan múljuk felül a rokonaink ajándékait” versengő és pénzközpontú ünnepfelfogása lényegében elveszi az ünnep örömét.

Ami azonban változatlan maradt, az a jól ismert karácsonyi dalok szépsége. És ugyan nem pótolható az együtt énekelt „Mennyből az angyal”-ok és „Csendes éj”-ek meghittsége, a zene mégiscsak szebbé teheti az ajándékbontogatás és a karácsonyi vacsora pillanatait. Még akkor is, ha az a muzsika épp cédéről szól.

Szekeres Adrien immár második karácsonyi lemezével jelentkezik, melyen elénekli szinte az összes idehaza hagyományosnak számító karácsonyi dalt.
És ugyan a „Kiskarácsony” gyermeki énekkel és elmerengő, nosztalgikus hangulatú prózával megtoldott változata számomra túlságosan szirupos, a „Csendes éj” és különösen az album szerintem legsikerültebb feldolgozása, a „Mennyből az angyal” pontosan úgy szól, ahogyan azt egy modern, mégis egyfajta tradicionális légkört teremteni igyekvő karácsonyi lemeztől elvárhatom.

Ám a „Száncsengő”, vagyis az angolszász kultúrában „Jingle Bells” címen közismert dalocska kellemes jazzes feldolgozása is valóban vidám hangulatot teremt. Schubert „Ave Maria”-jának Szekeres Adrien-féle interpretációja pedig az úgynevezett klasszikus zene felé tekint ki, a változatosságra tehát nem panaszkodhatunk.

Ami mégis igazán értékessé teszi az albumot, az egyértelműen a hang. Szekeres Adrien nagyszerű, beleérző előadásmódja. Én mindenekelőtt ezért ajánlom bárkinek a lemezt, noha jól tudom, hogy ahol a karácsonyfa körül kisgyerekek is játszadoznak, ott a gyerekek kevésbé képzett, ugyanakkor őszinte éneke úgyszintén tetszést arathat.

Előadók:
Szekeres Adrien - ének

Közreműködők:
Tombor Tamara - ének
Kiss Csillag Jázmin - ének
Kiss Emília - ének
Péter Barbara - vokál

Kiss Gábor - hangszerelés

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Csendes éj
2. Száncsengő csilingel
3.A szeretet ünnepén
4. Kiskarácsony
5. Mennyből az angyal
6. Száncsengő
7. Szeretlek igazán
8. Angyalok szárnyán
9. Elhinném
10. Ma a föld ünnepel
11. Ave Maria

Diszkográfia:
Futok a szívem után (2001)
Olthatatlanul (2005)
Karácsonyi dalok (2006)
Olyan, mint te (2007)
A szeretet ünnepén (2008)