FőképÉpítkezés: a szó hallatán azt gondolhatnánk, hogy kimondottan fiús kiadványt tartunk a kezünkben. Hát, az én csöpp lányom erre rácáfolva naponta többször is előveszi, nézegeti, és olvastat belőle.

A tartalom a Varga család építkezésén keresztül - a gyerekek számára is érthetően és valósághűen - mutatja be, miként épül fel egy új ház, egészen a telek megvételétől a beköltözésig.
Sőt, megtudhatjuk azt is, hogy a régi házak hogyan kapnak új vakolatot, ablakot, tetőt.

De nem csak épületeket építhetünk, hanem akár utakat, hidakat vagy éppen alagutat is. Ezeknek a bemutatása szintén megtalálható a kötetben. A rejtvények, játékok és felhajtható kukucskálók pedig csak még izgalmasabbá varázsolják a könyvet.

Leányzóm egyik kedvenc kukucskálója - ami valljuk be, tényleg vicces - a „Guszti éppen szünetet tart” fülecske. Ha ugyanis kinyitjuk a mobil wc ajtaját, Guszti ücsörög benn letolt nadrággal.
Nagyon tetszett neki még a vasgolyó is, amiről kiderült, hogy régen a házak bontásához használták, addig lengetve a ház falának, amíg az össze nem omlott.

A különböző munkagépek (kotrógép, rakodódaru, dömper) is bemutatásra kerülnek, és jópofa, ahogy a betonkeverő belsejébe is belátunk egy másik fülecske révén.

Az egyik oldalon már a kívülről szinte kész ház látható és az újabb és újabb fülecskék látványosan mutatják meg a ház belsejében, hogy szerel a vízszerelő, a villanyszerelő, illetve hogyan dolgozik a szobafestő és az asztalos.

A Mi MICSODA Junior sorozat második kötete kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt érdekes, hiszen olvasása közben sok új ismeretet szerezhet mindenki.

Napjainkban, mikor szinte minden mese, játék az erőszakról szól, igazán örvendetes az ilyen tanulságos könyvek (játékok) kiadása.
Főleg azért, mert én személy szerint mindig szívesebben vásároltam olyan termékeket a gyerekemnek, melyek a tudását bővítették, ügyességét fejlesztették. És ez a kiadvány pont ilyen.