FőképKategória: gyermek / ifjúsági, ismeretterjesztő / tudományos

Izgalmas utazás a naprendszerben és annak határain túl - szól a kötet alcíme. És valóban: a káprázatos fotókkal illusztrált, háromdimenziós, az oldalakból kiemelkedő modellekkel, kivágásokkal, forgatható korongokkal és kihajtható lapfülekkel teli könyv még nekem is izgalmas élmény, hát még egy, az űrutazás iránt érdeklődő lurkó számára. Hiszen elsősorban érdeklődő, nyitott elméjű gyerekeknek készült.

A nagy alakú kötet, bár nem hosszú, alaposan felvázolja, hogy az ember mit tud ma az űrről. Szól az űrkutatás múltjáról, Földünk helyéről a Naprendszerben, illetve a világegyetemben, magáról a Napról, a Holdról, a Marsról, a csillagokról és galaxisokról, valamint az űrkutatásról, különféle űrhajókról, marsjárókról, stb.

Mindezeket rendkívül látványos formában mutatja be, és a benne foglalt tudásanyag is figyelemre méltó. Egy ilyen könyvet gyerekként forgatva nem nehéz beleszeretni a világűrbe és az űrhajózásba.

A kiadó honlapján, ezen a linken bele is lehet lapozni a könyvbe - de az igazi élmény az, ha fizikai valóságában vehetjük kézbe.