FőképA jugoszláv származású amerikai playboynak, a W konszern egyedüli örökösének, miután sikeresen túlélte az első részben leírt törökországi megpróbáltatásokat, most a cég irányítójaként kell bizonyítania.
Ahhoz pedig, hogy ténylegesen átvehesse az üzleti ügyeket, először is ki kell ugratnia a nyulat - vagyis inkább az életére törni kívánó farkast - a bokorból, és le kell számolnia a fenyegetéssel.

A hajsza eseményeit taglaló második rész cselekménye két fő szálon fut: egyrészt az immár cégvezető Largót követi nyomon, ahogy megoldást keresve, gyors döntésekkel kényszeríti színvallásra ellenfelét, másrészt a gyermekkor emlékképei sejlenek fel, melyek révén bepillantást nyerünk a Largo kiforrott jellemét alakító élményekbe és eseményekbe, s megértjük a kemény és látszatra nyegle életmód hátterét.

Hogy mindeközben érintőlegesen megismerkedünk az üzleti és pénzvilág visszásságaival is, csak ráadás.
Avagy az sem elképzelhetetlen, hogy a képregény valódi célja pontosan a képmutatás mélységeinek és mindenütt jelenlévőségének leleplezése, a betyáros felszín pedig csupán figyelemelterelés vagy cukormáz a valódi mondanivaló körül.

A történetvezetést mindenestre leginkább az ösztönösen tökéletes arányérzék jellemzi, a hirtelen, néhol egyetlen képnyi, motívumnyi bevillanásokkal ellenpontozó szerkezet pedig a zenén kívül, úgy érzem, elsősorban a képregényben alkalmazható technika.
(Más művészeti ágakban talán egyedül a V mint vérbosszúban sikerült kellően artisztikusan és hitelesen kiaknázni a gyorsan váltogatott statikus képekben rejlő lehetőségeket.)

És akárcsak a James Bond filmek, ez a történet is önmagában megálló alkotás, melynek lezártságában mégis eleve benne rejlik a folytatás lehetősége, a teljes megértéshez pedig hiába szerencsés ismerni az első füzetet, mégsem érezzük azt, hogy cselekményszövési, információmegvonási machinációkkal rákényszerítenének minket a következő kiadvány megvételére.

Amit mégiscsak beszerzünk majd, ám kizárólag a kiváló írói és rajzolói munka, a jól kidolgozott karakterek, no meg az izgalmas és fordulatos mese miatt.

Eddig a sorozat alábbi részeiről írtunk:Philippe Francq - Jean Van Hamme: Largo Winch 1 - Az örökös
Philippe Francq - Jean Van Hamme: Largo Winch 2 - A W konszern
Philippe Francq - Jean Van Hamme: Largo Winch 3 - Ellenséges felvásárlás

Kapcsolódó írások:Gilles Legardinier: Az örökös
Jean Van Hamme: Családi ügy
Sörmesterek - A Steenfort család 1.
Sörmesterek - A Steenfort család 2.