FőképNem lesz egyszerű egy képregény sorozat harmadik részéről írni, lévén tanult kollégám Hegedűs Tamás már ellőtte a puskapor jó részét a főhőssel és a cselekménnyel kapcsolatban! Annyi előnyöm talán van vele szemben, hogy én már láttam a Berserk animét, így talán egy-két dolgot hozzá tudok tenni.

Ahogy azt már mindenki olvashatta az előző írásokban, a Miura Kentaró által jegyzett Berserk manga sorozat főhőse Guts, a Fekete bajnok.
Véleményem szerint ő az anime/manga világ egyik legszomorúbb történetű karaktere, véres kalandjai és kegyetlensége ellenére. Állandó kéretlen és sokat beszélő társa pedig Puck névre hallgat.
Aztán ott vannak még a jegyzett és nem jegyzett gonoszok, de ők természetesen meghalnak, úgyhogy nem is emelném ki őket.

Kivételt képez a meghalandók közül egy kis csoport, akik amolyan fő démonok. Ők az előző rész befejezéseképpen a Vágy őrangyala ciklus megkoronázásaképpen feltűnnek.
Az Isten Öklei, azért jelennek meg, hogy megszabadítsák a grófot a szenvedéseitől, esélyt adva így Gutsnak, hogy elszámoljon egy ellenséggé vált baráttal, Femtoval, aki a főgonoszok közé tartozik.

Róla többet nem írnék, lévén kettejük közös sorsáról szól, ahogy nézem az Aranykor ciklus, mintegy magyarázatot adva az előző történetekhez, ami anime változatban is megtekinthető, és ami alapján én a legszomorúbb sorsú főhősnek tituláltam bajnokunkat!

Annyit elöljáróban elárulok, ahogy a manga is, hogy a feltűnő Griffith és Guts harcostársak és barátok voltak, még akkor, amikor bajnokunk fele akkora kardot forgatott, mint az eddigi történetekben.
Összegzésképpen még annyit, hogy a Vágy Őrangyala ciklust én kicsit befejezetlennek találtam, Guts legalább egy kis esélyt kaphatott volna, de hát ugye hova lenne a történet, ha az elején elintézi a főgonoszt.

Szóval hajrá, mert azt hiszem, az elkezdett Aranykor ciklus az egyik legélvezetesebb történet lesz, ahol megismerhetjük Guts sorsát egészen a kezdetektől, a Fekete Bajnokká válásig, és megtudhatjuk, miért is irtja a démonokat ilyen hévvel és kegyetlenséggel!
(Zárójelben megjegyzem, hogy szerintem igaza van a kegyetlenséggel, aki végigolvassa történetet, az úgy gondolom nekem ad majd igazat!)