Főkép

A PECSA-beli lemezbemutató koncert után, a betegségéből láthatólag felépült Kowalsky és hűséges kis csapata október utolsó napján Miskolcra látogatott el ismét.
Azért mondom, hogy ismét, mert szerencsésnek érezheti magát az, aki miskolci és szereti is Kowáékat, hisz idén 4 vagy 5 alkalommal tették tiszteletüket ott, ahol Pataki Atilla mindent otthagyott.
Valószínűsíthető tehát, hogy sokan szeretik őket, és/vagy a fiúk is szeretik eme borsodi várost nem hiába fordultak meg ennyiszer ott idén.

Kowáék PECSA-s fellépése után a közönség talán kicsit megoszlott, és sokan bírálták is őket, bár akik ismerik a csapat munkásságát, a tagok múltját, és zenei tudását, biztosan nem csalódásként fogták fel a koncertet.
Kowa nem egy olyan ember, aki csak úgy feladja, feladná a dolgokat. Tele van bizonyítási vággyal, pedig már nem egyszer bizonyította, hogy rátermett a szerepére.

A klubról annyit, hogy egy kis családias helység, ahol az ember jól érezheti magát, s mivel pici, így hamar megtelik. Mintha egy nagy koncerten lennél, úgy érezheted magad!

A koncert 22.30 körül kezdődött, a mostani koncerteken már megszokott…és új albumuk, a „Szemenszedett Igazság” első videoklipes nótájával, a „Jövünk, mint a Hunok”-kal. Ez a dal pont ide való, egy koncertnyitány, ami megadja a kezdő löketet, a hangulatot, és felpörgeti az embereket.

Kowa hangján hallatszott, hogy erőteljesebb, mint 1 hete. Erről van, szó kérem szépen! A zenekar is nagyon ott volt a topon.
Mivel a hely kicsi, így maga a színpad is kicsi. A zenekar annyi energiát vett magába, magam se tudom honnan, hogy majdnem egymást „lökdösték” le a színpadról. A rajongók ezt mindenképp élvezték volna, gondolom!
Persze ez nem történt meg… csak vitték egymást, s látszott, hogy jól érzik magukat a fiúk. A színpad az ő otthonuk.

Kowa annyira merész volt, hogy felajánlotta, a nagykoncert egész anyagát lejátsszák. Mondanom sem kell, a tömeg hatalmas tapsviharral díjazta ezt az elgondolást.

Tény: minél kisebb a terem, annál nagyobb a hangulat - és a zenekar, mint a hurrikán söpört végig úgy a termen, mint az embereken. A kb. másfél órás koncerten minden eddig megjelent albumukról hallhatunk dalokat.
Új templom épült a szívünkbe, egy „miskolci éjjel” ami mindig másról mesél, talán pont arról, hogy nincs jobb csak a legjobb.

A közönség bevonásával, s pár kérés teljesítésével a zenekar hatalmasat alkotott, és adott a közönségnek egy pici helyen, ám annál nagyobb szeretettel, örömmel, és megújult lendülettel. Aki ott volt, biztosan nem bánta meg, hogy jó amerikai szokás szerint nem egy Halloween party-t, hanem a Kowalsky meg a Vegát választotta aznap este!