Főkép

Már régóta vágytam egy igazi nagy Shannon.hu koncertre. Eddig igazából az Ahogy lesz című albumukat hallgattam rongyosra, de élőben csak röpke fellépéseken láttam őket. Ír-skót és magyar népzenei elemeket vérbő rockzenével ötvöző muzsikájuk, az énekes-gitáros, Hosszú tartalmas szövegei nagy kedvencemmé tették a zenekart.

A fiúk közül a fuvolás Péter Jánost még a MÉZ-es korszakából ismertem. Már akkor teljesen elbűvölt fergeteges játékával, utánozhatatlan előadásával.
Most sem történt másként. János egész lénye együtt él a zenével, minden porcikája ütemre mozdul, még ha fél lábon áll is épp, de persze a többiek is kitettek magukért.

Különösen a harmonikás Degu humora emelt sokat a hangulaton, és az is kiderült, hogy nem csak a kellemesen borízű hanggal megáldott Hosszú, de a kiváló dobos, Ese is remekül énekel.

Az est fényét a csapat nagyobb koncertjein rendre fellépő Shannon World Dance Company is emelte.
Nem túlzás: fantasztikusan táncoltak, feltüzelve a közönséget is, akik egyébként egy kissé visszafogottan viselkedtek, s így az az igazi koncerthangulat csak lassan alakult ki.

A programban a lemezes szerzemények mellett 2 új dal is elhangzott, a remélhetőleg nem sokára elkészülő új albumról.
A legjobban most talán a „Mindenszentek éjszakája”, egy Loreena McKennitt dal feldolgozása tetszett, amit az Ahogy lesz albumon Moór Bernadett énekel, ám Hosszú tolmácsolásában is varázslatosan szólt.

Játékos, jó hangulatú este volt, a közönség szűnni nem akaró vastapsának köszönhetően dupla fináléval. Mindenkinek ajánlom a Shannon.hu-t! Hallgassátok, nézzétek, táncoljátok!