FőképTalán sokan emlékeznek még a Tarantino által fémjelzett Alkonyattól pirkadatig (From Dusk Till Dawn) című, modern vámpírfilmre. Ebben a moziban szerepelt a valahol a mexikói határ mellett található, a betérő utazókat „elnyelő” hírhedt Titty Twister Bar.

A Los Fabulocos formáció lemezét hallgatva óhatatlanul az iménti helyszín jutott eszembe. Méghozzá azért, mert mind megjelenés, mind pedig a képviselt zenei világ alapján abszolút illeszkednének abba a környezetbe.
A külsőnek most nincs különösebb jelentősége, ezért térjünk át inkább a zenére.

A Los Fabulocos sok gyökérből táplálkozó keverék stílust képvisel, amelyben éppúgy találhatunk mexikói és spanyol zenei elemeket, mint ahogyan bluest, R&B-t és rockabillyt.

A háromnegyed órás repertoárban 13 dal kapott helyet, melyek többsége feldolgozott szerzemény. Mindössze az „If You Know” és a „Day After Day” köthető ténylegesen az együtteshez, ezeket az énekes, Jesus Cuevas írta.

Hajtósabb, rock’n’rollt éppúgy hallhatunk tőlük, mint visszafogott lírai dalokat. Az előbbiekhez tartozik többek között az „Educated Fool”, a „Day After Day”, a „You Ain’t Nothin’ But Fine” és a „Burnin’ The Chicken”.
Az utóbbi csoportba tartozik a „Crazy Baby” és a „Just Because”. Ezek tipikusan olyan összesimulós dalok, amelyeket 60-as évekbeli amerikai filmekben az iskolai bulikon játszanak a zenekarok.
Általában ez az a pont a moziban amikor a női és férfi főhős egymásra talál.

A csapattól kapunk egy kis bluest is az „All Night Long”-ban. Az „Un Mojado Sin Licencia” és a „Como Un Perro” pedig egy szelet a latin zenei világból. Az egész albumra elmondható, hogy biztos ritmusú a muzsika, nagyon él minden hangszer.
Változatos az előadás, és még a nyugodt részeken sem ül el a hangulat.

Ez a remek muzsikusi teljesítményeken túl két dolognak köszönhető. Egyrészt mindvégig magabiztosan és kreatívan kalandoznak a dallamvilágokban, másrészt ügyesen jelölték ki a hajtósabb és a visszafogottabb kompozíciók helyét a korongon.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk a vendég gitáros, Kid Ramos nevét is, akinek nagy szerepe van abban, hogy ez a produkció olyan lett, amilyen.

Ha, a bevezetőben említett bár vendégszeretetét sikerül „túlélnünk”, akkor bepattanhatunk a lenyitható tetejű Mustangunkba és keresztül-kasul autózhatunk a végtelen amerikai utakon. Útközben mi más is szólna az autó hangszóróiból, mint a Los Fabulocos…

Az együttes tagjai:
Jesus Cuevas - ének, harmonika
Kid Ramos - gitár, spanyol gitár, ének, bajo sexto
James Barrios - basszusgitár, vokál
Mike Molina - dobok

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Educated Fool
2. I You Know
3. Crazy Baby
4. Lonesome Tears In My Eyes
5. Un Mojado Sin Licencia
6. Day After Day
7. Como un Perro
8. You Ain’t Nothin’ But Fine
9. You Keep Drinkin’
10. Just Because
11. All Night Long
12. Burnin’ The Chicken
13. Mexico Americano

Diszkográfia:
Los Fabulocos (2008)