FőképAz ausztrál származású, de a könnyebb érvényesülés érdekében napjainkban az angyalok városában, Los Angelesben élő énekesnő, dalszövegíró és gitáros, Kara Grainger elérkezettnek látta az időt arra, hogy elkészítse bemutatkozó albumát.

Az álmok az idei év nyarán – egészen pontosan 2008. június 24-én – váltak valóra, ekkor került ugyanis a boltokba a sok muzsikust megmozgató munka gyümölcse, a Grand and Green River című debütáló korong.

Az énekesnő zenész családban nőtt fel. Tizenegy-tizenkét éves korától rendszeresen beült édesapja otthoni gitárpróbáira. A papa játéka olyannyira lenyűgözte, hogy azonnal elkötelezte magát a hangszer, valamint a blues és a folk iránt is.
Tizenéves korában már egy ausztrál együttesben, a Papa Lips-ben játszott. Ez tekinthető tehát zenei pályafutása tényleges kezdetének.
Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy ugyanebben a bandában zenélt Kara testvére, Mitch Grainger is.

Az énekesnő által képviselt stílus folk, blues és rock elemeket egyaránt tartalmazó kevert zene.

Az alig több mint félórás bemutatkozó műsorba tíz szerzemény fért bele. Közöttük éppúgy találunk saját felvételeket (a „Sky Is Falling”, a „Holding On” és a „Secret Soul”), mint az együttes gitáros tagjával közösen írt műveket (a „What You Wanted”, az „On My Way” stb.).

A dalok között van mindenféle, a vérbeli bluestól („I’m Going To Live The Life I Sing About In My Song”) a lírai, folkos „Holding On”-ig tényleg elég széles a pálya.

Kara kétségkívül szimpatikus, szép hanggal, vonzó külsővel, érző lélekkel és dalszerzői-előadói tehetséggel megáldott hölgy, aki minden bizonnyal bármelyik hazai motoros találkozón ünnepelt előadó lehetne.
Sőt, az említett közönséget a „Sky Is Falling” című remek blues-zal biztosan fel tudná tüzelni.

A koronggal kapcsolatban egyetlen negatív dolgot tudok megemlíteni, az pedig a műsoridő rövidsége. Ugyanis Kara hangját tovább is szívesen hallgatná az ember.

Saját tapasztalat, hogy az albumot határozottan jó érzés egy hosszabb autóút alatt az autóban hallgatni. Nem vonja el a figyelmet a vezetéstől, mégis hihetetlen szabadságélménnyel ajándékozza meg az „utak vándorait”.

Bemutatkozó produkciót hallgatva óhatatlanul felvetődik a kérdés, hogy vajon a következő album(ok) milyen irányt vesznek? Ha a menedzserek nem térítik le erről az útról, akkor még sok remek blues-lemezre számíthatunk az énekes-muzsikustól.

Előadó:
Kara Grainger - akusztikus és elektromos gitár, ének

Közreműködők:
Craig Eastman - mandolin
David Kalish - elektromos gitár és akusztikus gitár
Val McCullum - elektromos gitár
Joel Guzman - pianínó, harmonika
Stuart Hunter - pianínó, Hammond orgona
Jeff Young - Hammond orgona
Mitch Grainger - harmonika
Reggie McBride - basszusgitár, nagybőgő
Jonathon Zwartz - nagybőgő
Barrie Maguire - basszusgitár
Dan Rothchild - basszusgitár
Garry Ferguson - dob
Peter Thomas - dob
Richie Hayward - dob
Tom Breckline - dob
David Leach - ütősök
Jacob Cook - ütősök
Lee Thonburg - trombita, harsona
Paulie Cerra - szaxofon
Arnold McCuller - vokál
David Lasley - vokál
Ernie Halter - vokál
Sky Nicols - vokál
Lara Goodridge - vokál

A lemezen elhangzó számok listája:
1. What You Wanted
2. On My Way
3. Cannot Be Denied
4. Dreamed I Was the Devil
5. I’m Going To Live The Life I Sing About In My Song
6. Sky Is Falling
7. Holding On
8. Bring Me Back
9. Secret Soul
10. Stuck In Love

Diszkográfia:
Secret Soul (2006) EP
Grand And Green River (2008)