FőképA svéd városok nem éppen arról híresek, hogy az utcáikon cowboy kalapos és western csizmás emberek mászkálnak. Cina Samuelson mégis ebből a közegből vált az óceánon túl is elismert country muzsikussá.
A kilencvenes évek elején közte volt annak a - világ minden tájáról összeválogatott - huszonöt country muzsikusnak, aki meghívást kapott a stílus egyik legnagyobb fesztiváljára Nashville-be.

A gitáros előadó bemutatkozó albuma 2004-ben jelent meg From Country To Country címmel. A korongot a szakma és a közönség egyöntetűen sikeres produkciónak értékelte. Több mint három évet kellett arra várni, hogy a folytatás, a Laugh Love & Live piacra kerüljön.

Az album a maga tíz felvételével igazi, fergeteges western kocsmahangulatot varázsol a hallgató köré, hiszen minden személyi (kiváló énekesek és muzsikusok) és hangszeres (gitárok, hegedű, bendzsó, harmonika stb.) feltétel adott benne a hiteles atmoszféra megteremtéséhez.

A produkciót hallgatva könnyen belátható, hogy Samuelsont az Ég country énekesnőnek teremtette. A lemezhez azonban nem csak a hangját, hanem komponista tudását is adta, ugyanis a korong valamennyi dala mellett ott díszeleg társszerzőként az ő neve is.

A Laugh Love & Live filmzeneként is jól megállná a helyét, legyen szó egy kamionos vagy motoros filmről, esetleg pedig egy vidéken játszódó családi moziról.
Samuelson munkája jól példázza, hogy egy dolgot akkor is lehet jól csinálni és (világ)sikerre vinni, ha az teljesen kultúridegen. Mivel Samuelson előszeretettel vesz részt nagy európai turnékon, így vélhetően hozzánk is elvetődik egyszer.

Tisztában vagyok vele, hogy a zenét nem „kilóra és órára” kell mérni, de az alig fél órás műsoridő bármerről nézzük is, nagyon soványnak tűnik. Ezzel el is árultam, hogy az „időt” tartom az album egyetlen hibájának.

Előadó:
Cina Samuelson - ének

Közreműködik:
Marcus Sigvardsson - basszusgitár
Ulf Svedberg - dob
Göran Áhlfeldt - zongora, orgona
Johnny Samuelsson - akusztikus és elektronikus gitár, vokál
Robert Petersson - elektromos gitár
Berra Karlsson - steel gitár

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Your Little Fun
2. If, How Or When
3. Up And Down
4. Don’t Worry
5. Are You The Man
6. Laugh, Love & Live
7. The Best For You
8. How Can They Tell
9. More Than A Mother
10. OK, I’m In Love

Diszkográfia:
From Country to Country (2004)
Laugh Love & Live (2007)