FőképA nagy népszerűségnek örvendő paródia sorozat, amely eddig több mint kétszázezer példányban fogyott el, és K. B. Rottringot kétség kívül az egyik legismertebb hazai paródia íróvá tette, tovább folytatódik.
A Heri Kókler könyvek érdekessége, hogy nem mindegyik rész kapcsolódik konkrétan valamelyik Harry Potter könyvhöz. Gyakran el-elkanyarodnak az eredeti sztoritól és stílusparódiaként folytatódnak tovább.
A Horror Háza, amely sorrendben már a tizenharmadik rész, szintén ezek közé tartozik.

K. B. Rottring stílusa meglehetősen egyedi. Először talán kicsit nehéz ráhangolódni, de amikor az ember elkapja a fonalat, akkor már őrült nagyokat képes röhögni egy-egy poénon. Olvastam a neten, hogy valaki azt állította, tisztára csupasz pisztolyos az egész, mások meg abszurd humort emlegetnek.
Szerintem igazából egyik sem, de fura módon, mégis lehet benne valami. Nehéz bármihez is hasonlítani, ezért inkább azt mondom, eléggé egyedi, „kábérottringos” ez a humor.

Paródiának paródia, de úgy érzem, az utóbbi részekben egyre több a fantasy elem és a kaland is, ami véleményem szerint egyáltalán nem baj.
A történetekben fellelhető elég sok ismert vicc, persze aprólékosan a sztoriba ágyazva, rengeteg nyelvi humor és sok abszurditás – természetesen teljesen valószínűen, sőt, időnként halálosan komolyan tálalva.

A legújabb fantasy paródiában a már két résszel ezelőtt tőrbe csalt Krampusz Dupladurr professzor és Heri Kókler egy téren és időn kívüli kastélyban, a Horror Házában bolyong, amely a gonosz Gigawatt Voltmárvolt mágikus birodalmának koromfekete közepe.
Varázserejüktől megfosztott, emlékezetkiesésben szenvedő hőseink komoly megpróbáltatásokon mennek keresztül, amelyeket a főgonosz eszelt ki számukra, aki közben persze kegyetlenül jól szórakozik rajtuk.

Egy másik helyszínen, az Üvegsivatagban mindent eldöntő csatára készülődnek a varázsvilág mágusai és boszorkányai, valamint a velük szövetséges varázslények.
Kinyerma Meggenya, Lompos professzor, Vószem Zordon és a Ribizly házaspár vezetésével felsorakozott fehér mágusok talán utoljára csapnak össze a gonosz képviselőivel, Lucifer Máyfolt Fekete Krumplinyomóival, az élőhalottakkal, a vámpírokkal, a zombikkal, a sárkányokkal és minden szörnyetegek legborzasztóbbjaival, a nőnemű házisárkányokkal.

De a baj nem jár egyedül: a legrosszabb pillanatban megjelenik Hermelin, a kilencesikrek és a kis Genny. A srácok a fejükbe vették, hogy megmentik a világot, sőt Herit is. Persze semmi sem úgy sül el, ahogy arra számítani lehetne, naná, hogy ide tartozik a rájuk bízott gulyáságyú is, amely egyenesen felrobban...

A paródia-sorozat következő része várhatóan júniusban jelenik majd meg, Heri Kókler és a Halál Derelyéje címmel.