FőképMint azt már korábban is írtam, az igényes muzsika szerelmeseinek nagy örömére a több mint harminc éve tevékenykedő Stockfisch Records az elmúlt évek során nem csupán a gitárzene meghatározó közvetítőjévé vált Európában, de sokat áldozott a ’70-es évek folk zenéjének „feltámasztására” is.
Az utóbbi években bővült a repertoár, ezért ma már a gitár mellett - mint ahogyan a most bemutatásra kerülő album is mutatja - más hangszerek is „szóhoz jutnak”.

A Blue Chamber Quartet (későbbiekben BCQ) meglehetősen érdekes felállású együttes: Julia Bartha zongorázik, Angelika Siman hárfázik, Thomas Schindl vibrafonon játszik és Holger Michalski a nagybőgő hangjának a „felelőse”.
Nem kezdő muzsikusokról van szó, hiszen valamennyien több évtizedes zenei tapasztalattal kerültek a kvartettbe.

Az albumon többek között olyan közismert szerzemények öltöznek új ruhába, mint a „Toccata” (Sergej Prokofjev), a „Children’s Song” (Chick Corea), a „Tanti Anni Prima” (Astor Piazzolla) és a „Good Bye My Love” (Monika Stadler).

A BCQ produkciója gazdag kifejezésmódjával, szellemi-érzéki szépségével sejtést ébreszt, hírt ad egy másik világról. Az előadásban elmélyülő hallgató átélhet olyan pillanatokat, vagy akár pillanatok sorozatát, amelyekben a bensője képes megnyílni a végtelen felé. Egyszerre érezzük a zene nagyságát és önmagunk tűhegynyi voltát.
Ráadásul a feszesebb, oroszos hangzás („Toccata”) éppúgy jelen van a produkcióban, mint a latinos könnyedség („Tanti Anni Prima” és a „La Fiesta”).

A Stockfisch Records profi munkával (ismét) olyan korongot készített, melynek hallatán a közönség abban az illúzióban ringathatja magát, hogy nem is CD-t, hanem egy bakelit lemezt hallgat.

Az együttes tagjai:
Julia Bartha - zongora
Angelika Siman - hárfa
Thomas Schindl - vibrafon
Holger Michalski - nagybőgő

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Toccata
2. Children’s Song 19
3. Children’s Song 12
4. Children’s Song 16
5. Children’s Song 17
6. Children’s Song 18
7. Tanti Anni Prima
8. Music 4-4
9. Good Bye My Love
10. Kicho
11. Jazzsuite - Latin
12. Jazzsuite - Blues
13. Jazzsuite - Boogie
14. Hinter dem Fenster
15. La Fiesta

Diszkográfia:
First Impressions (2007)