FőképAz észak-portugáliai székhelyű, saját stúdióval (Minho Sound Studios) rendelkező Costa Verde Production lemezcég szellemi hajtómotorja a zenei multitalentum, Margot Reisinger. A vállalkozás egyébként a zenei élet világ-, meditációs és relaxációs zene szegmensében tevékenykedik.
Existence néven futó projektjüket 2002-ben indították az útjára.

A kiadónál a hangmérnöki teendőket az a nyolc Grammy-díjjal jutalmazott Tom Bates látja el, aki az elmúlt harminc évben többek között olyan világsztárok lemezeinek megszületésénél bábáskodott, mint Paul Simon, Bob Dylan, Stevie Wonder és a Dire Straits.

Az Existence sorozat legújabb tagja a tavalyi évben megjelent Planetary Healing. A produkciót rejtő vaskos CD-borítót akár nevezhetjük zenei csomagnak is, ugyanis a fő lemez mellett tartalmaz egy 76 perces bónusz-korongot is, ami a tibeti zenélő edények különleges hangzásvilágába vezeti be a nagyérdeműt.

A fő lemezen található kompozíciók élvezeti értékük mellett gyógyító hatással is bírnak, vagyis zeneterápiás célokra is felhasználhatóak.
A zene mágikus erejét már az ókori görögök is ismerték. A mesés keleten már több ezer évvel ezelőtt is tudatosan alkalmazták a zene varázsát a lélek harmonizálására. A modern tudomány eszközeivel a múlt század első felében kezdték el vizsgálni az ősök megfigyeléseit.

A jó zene az élő szervezet rezgéseire hatva segít helyreállítani a belső harmóniát. Bizonyított tény, hogy a naprendszer bolygóinak is megvan a maga zenei hangja, így az összes bolygó együttrezgése az összhangzattan.
Margot Reisinger az albumon szereplő kompozíciókban naprendszerünk meghatározó - az európai asztrológia számára is meghatározó jelentőségű - bolygóinak rezgéseit fordítja le a zene nyelvére.

Döbbenetes mélységű és hatású produkció, amelyről nem csak illik, hanem szükséges is felsőfokban beszélni.
Reisinger, mint zeneszerző a művekbe a tibeti edények mindenen áthatoló hangja mellé még egy sor más hangszer (hegedű, gitár, fuvola, emberi hang stb.) által keltett rezonanciát is beleálmodta.
Vélhetően az emberiség hajdanán azért kapta a zenét, hogy legyen valami ebben a rideg materialista világban, ami egészen hasonlít a lélekhez. Reisinger zenéje lélekből és léleknek szól.

A bónusz-korong annak ellenére sem vádolható egyhangúsággal, hogy azon csak egyféle hangszer, a tibeti zenélő edény „zeng”. Persze azt mindenképpen érdemes hozzátenni, hogy a nemes edényből 58 darab(!) teljesít szolgálatot.

A lemeztokban található kísérő könyvecskéből számos érdekes dolgot megtudhatunk az egyes kompozíciókat inspiráló bolygókról.

Az albumok beltartalma mellett meg kell említeni azok technikai színvonalát is, hiszen a kiadó igen magas hangzáshűségű hanghordozóival messze kiemelkedik az ugyanebben a zenei szegmensben dolgozó más lemezcégek közül.

Az élettempó fokozódásával egyre nyomasztóbbá váló mai világban szinte minden percben természetellenes megrázkódtatások érik az idegrendszert. A munkanap vagy tanítási nap során felgyülemlett feszültségek oldására hatékony eszköz a Planetary Healing című album.

Közreműködők:
Wojciech Czemplik - hegedű
Ralf Damwerth - ének
Margot Reisinger - ének, zongora, tibeti zenélő edények, gitár, fuvola, szitár, ütősök és szintetizátor

A lemezen elhangzó számok listája:
CD 1
1. Sun
2. Mercury
3. Venus
4. Earth
5. Moon
6. Mars
7. Jupiter
8. Saturn
9. Uranus
10. Neptune
11. Pluto

CD 2
Tibetan Planetary Singing Bowls - Pure Sound

1. Sun Theme
2. Mercury Theme
3. Venus Theme
4. Earth Theme
5. Moon Theme
6. Mars Theme
7. Jupiter Theme
8. Saturn Theme
9. Uranus Theme
10. Neptune Theme
11. Pluto Theme
12. Solar System

Diszkográfia:
Qi Chi Ki (2004)
Like A Shout Through The Heart (2004)
Tibet (2006)
Planetary Healing (2007)