FőképOlaszország nem csak történelmi nevezetességeiről, magas szintű labdarúgásáról és összetéveszthetetlen divat- és formatervezéséről híres, hanem zenekultúrájáról is. Ez utóbbinak több száz éves gyökerei vannak „Csizmaországban”.

Énekeseik és zenekaraik szinte minden zenei stílusban - a klasszikus zenétől a popig - ott vannak a világ élvonalában. És ami nagyon fontos a fenntarthatóság szempontjából, bővelkednek fiatal tehetségekben.

Közéjük tartozik a nagyon izgalmas hangú jazzénekesnő, Eva Simontacchi is. Az idei év tavaszán került a zenei piacra az előadó debütáló albuma Pure Ecstasy címmel. Simontacchi kisasszony, mondhatni, a bemutatkozó albumosoknál megszokott forgatókönyvvel dolgozik. Vagyis a repertoárba jól ismert jazz standardeket válogatott.

Előadásában többek között újra hallhatjuk az „I Remember You”-t, az „In Summer”-t és a „When I Fall In Love”-ot. Sőt, a tizenegy szerzemény közé becsempészett három saját (egészen pontosan az E.S.P. Trio nevű együttes tagjaival közösen írt) kompozíciót is. Az egyik közülük a címadó és egyben lemezindító „Pure Ecstasy.”

Már az első meghallgatás után is bátran kijelenthető, hogy a bemutatkozó anyag rendkívül személyes hangvételűre sikeredett. Az első taktusoktól kezdve érezhető, hogy a zene szabályosan belemászik a hallgató fülébe.
A megszólalás lágy és kellemes, határozottan van benne valami andalító (de korántsem álmosító!). A muzsikusok kifejezetten nyugodt tempóban, kissé ráérősen teszik a dolgukat.

Az atmoszféra nem kifejezetten pezsgő, viszont egyszerre szórakoztat és pihentet. Simontacchi lenyűgöző kifejező erővel bíró, balzsamos, lágy és kellően erőteljes énekhanggal rendelkezik.
Finom és ízléses előadása a jazz iránti alázatról tanúskodik. A produkció egy kellemes légkörű jazz klub hangulatát varázsolja körénk, azt leszámítva, hogy italt nem lehet rendelni. Mégis olyan valóságos az egész.

Egy debütáló albumot hallgatva óhatatlanul ott motoszkál az ember fejében a kérdés, hogy mi lesz, illetve egyáltalán lesz-e folytatás? Kedves Simontacchi kisasszony! Mit válaszol Ön erre a kérdésre?

Közreműködők:
Eva Simontacchi - ének
Roberto Cipelli - zongora
Attilio Zanchi - nagybőgő
Gianni Gazzola - dobok
Gendrickson Mena - trombita

A lemezen hallható számok listája:
1. Pure Ecstasy
2. I Remember You
3. I Thought About You
4. Lush Life
5. You Lighten Up My Life
6. Some Gershwin Air
7. What Is This Thing Called Love
8. In Summer
9. The More I See You
10. There Is No Greater Love
11. When I Fall In Love

Diszkográfia:
Pure Ecstasy (2008)

Az előadó honlapja:Eva Simontacchi