FőképAz alaptételt, mely szerint az ember lelkiereje csodákra képes, az amerikai származású énekes-zongorista, Dena DeRose élettörténete is alátámasztja.
DeRose három éves korában kezdett zongorán játszani, majd később orgonálni tanult és az ütős hangszerekhez is nagy affinitása volt. Az iskolai évek alatt vonzotta minden, ami zene, éppúgy játszott musicalekben, mint klasszikus zenét előadó együttesekben.

Az iskola elvégzése után az érdeklődése a jazz felé fordult, és jazz zongoristaként dolgozott New Yorkban. A 80-as évek közepén súlyos kézbetegség alakult ki nála, ami majdnem derékba törte zenei karrierjét.
Az orvosok operációt javasoltak, de garantálni nem tudták, hogy újra zongorázhat.

Visszaemlékezéseiben ezt az időszakot élete mélypontjaként emlegeti. A műtétet követően két évig nem ülhetett zongora mellé. A barátai tudták, hogy milyen fontos számára a zene, ezért egyszer egy jazz klubban addig unszolták, amíg el nem kezdett énekelni.
Ez az este fordulópont volt az életében, hiszen rájött, hogy hangja lehet az új hangszere.

Hamarosan már jazz énekesként gazdagította New York zenei palettáját. Később a keze is tökéletesen meggyógyult és a Dena mára a tengerentúl egyik legnépszerűbb énekes-zongoristájává vált.
A tavalyi évben Ausztriában tartott mesterkurzust. Eddig öt albuma jelent meg. Az első három korongot a Sharp Nine Records dobta piacra, a legutóbbi kettőt pedig a Maxjazz Records.

A Live At Jazz Standard az énekesnő első élő albuma, melyen ugyanazokkal a zenészekkel játszik együtt, akikkel legutóbbi stúdió lemezén, az A Walk In The Parkon is közösen dolgozott.
Kivételt egyedül az „I Fall In Love Too Easily” című szám képez, amelyben a korábbi Dena albumokról már ismert Joel Frahm szaxofonozik.

Ez a lemez részben szakít a korábbi hanghordozóknál megszokott koncepcióval, ugyanis a mostani repertoárba egyetlen saját szerzeménynek sem jutott hely. Ez ugyanis egy mesteri válogatás jazz örökzöldekből.
Olyan gyakran hallható kompozíciók csendülnek fel újra, mint a „This Is Love” (Petrucciani) vagy a „Get Out Of Town” (Porter).

Néhány tucat szerencsés „kiválasztott” ott lehetett, amikor 2007 tavaszán élőben rögzítették az anyagot New York-ban.
A koncertfelvételek mindig sokkal személyesebbek a stúdió munkánál. Jól hallható a felvételen, hogy Dena folyamatosan kommunikál a közönséggel - néha csak egy kézmozdulat, máskor néhány mondat.
A kontaktus az első perctől az utolsóig megvan. De, ami fontos, Dena mindennek tudja a helyét és idejét, így „nem beszéli szét” a produkciót. Ez a korong olyan atmoszférát képest teremteni, melyben önmagunkat egy kicsit new york-i résztvevőnek érezhetjük.

Dena DeRose új lemezén végigpróbál mindent, amit csak lehet. Zongorajátékának és énekének finom rezdülései, visszafogottsága és szenvedélyessége nem mindennapi élményt nyújt.
Szinte minden szerzemény ad valami maradandót - egyrészt Dena hangjának köszönhetően, amit igazán könnyű megszeretni, másrészt a fantasztikus összhangzás által.

Az együttes tagjai:
Dena DeRose - zongora és ének
Matt Wilson - dobok
Martin Wind - nagybőgő
Joel Frahm - szaxofon

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Speak Low (Ogden Nash & Kurt Weill)
2. This is Love (Philippe Petrucciani & Dena DeRose)
3. Get Out Of Town (Cole Porter)
4. A Table Set For Solitude (Robert& Adena Bargad)
5. It Happen To You (Johnny Burke & Jimmy Van Heusen)
6. Alone Together (Howard Dietz & Arthur Schwartz)
7. Green Dolphin Street (Bonislaw Kaper & Ned Washington)
8. I Fall In Love Too Easily (Sammy Cahn & Jule Styne)
9. Lover (Richard Rodgers & Lorenz Hart)

Diszkográfia:
Another World (1999)
I Can See Clearly Now (2000)
Love’s Holiday (2002)
A Walk In The Park (2006)
Live At Jazz Standard (2007)