FőképKét hírrel kezdem. A sorozat véget ért a tizenegyedik kötettel, amelynek angol címe Confessor (a New York Times sikerlistáján a második helyig jutott, ami nem semmi teljesítmény).
Ha minden jól megy, talán jövőre mi is kézbe vehetjük magyarul a ciklust, és akkor újra érdemes lesz egy szuszra végigolvasni Richard Rahl történetét.
A teljességre vágyók ne feledjék a Robert Silverberg által szerkesztett Legendákban megjelent novellát is hozzácsapni, elvégre az is idetartozik.

A másik, legalább ennyire érdekes hírt a szerző honlapján olvastam. Úgy tűnik, a jövőben nem csak könyvben, hanem tévésorozat formájában is élvezhetjük a történetet.
Sam Raimi (akinek többek között olyan filmeket köszönhetünk mint a Gonosz halott horror sorozat, vagy a Pókember mozik második, harmadik része) lesz az egyik producer, s ugyebár ő nem csak a mozikban ismert, hiszen Xena és Herkules kalandjait is neki köszönhetjük.

Kíváncsi vagyok, mire jut Goodkind eredetijével. Ha egy kis szerencsénk lesz, akkor nem teszi tönkre a sztorit, és a trükkökre sem lehet majd panasz.
A tervek szerint az első kötetet huszonkét részben (gyakorlatilag egy teljes tévés évad) forgatják le, és még idén májusban elkezdik a munkát. A szereposztás még nem ismert, pedig kíváncsi lennék, kik alakítják majd a főszereplőket.

De térjünk vissza a Védtelen birodalomhoz. Féltestvéreinek felbukkanása nem várt gondokat okozott a soros Rahl nagyúrnak (Richard), de miután sikerült tisztázni a viszonyokat, végre ismét az alapküldetésével, saját birodalma, és a környező területek megvédésével foglalkozhat.
Mivel a Jagang császár vezette milliós létszámú támadó haderőt puszta erővel nem tudja megfékezni, ellenfele hátországában keresi a megoldást.

Nézelődés közben kísérőivel együtt lemegy a térképről – egészen pontosan kisétál a próféciákból. Ez az első hallásra fura esemény ismét halálos veszélyt jelent rá nézve, no meg feleségére, féltestvérére, kísérőire – kis túlzással az egész világra.

Újfent izgalmas eseményekről van szó, de azért egy dolgot ne felejtsünk el, ez csupán a sorozatot záró trilógia megalapozása, felvezetése.

Terry Goodkind (született 1948-ban) továbbra sem rest szabálytalan fantasy művében filozófiai vitát folytatni a szereplők révén, s saját elképzelése szerint ütköztetni egymással demokráciát és diktatúrát. Győzzön a jobb...