FőképA White Wolf legújabb üdvöskéje a Vampire - The Requiem, amely a méltán népszerű, Vampire - The Masquarade utódja. Állítólag áttekinthetőbb egyszerűbb szabályrendszerrel, kevesebb klánnal, pontosan kidolgozott érdekszövetségekkel.
Gyanítom, hogy az említett új rendszert hasonló igény szülte, mint az amerikai piacra szánt butított Tomb Raider játékot.
Így azok is élvezhetik és vásárolhatják a Vampire játékot rengeteg kiegészítőjével, akik kombinációs készsége esetleg értelmi képessége nem tette eddig lehetővé.

A történeteket egy ifjú vértestvér törekvésein keresztül élhetjük meg, kezdeti botlásaival, apró győzelmeivel, és ezek káros mellékhatásaival együtt.
Persephone Moore, a hercegnek, a város vezetőjének gyermeke, akit sokan a herceg gyengeségének tartanak, és így is viszonyulnak hozzá.
Később kiverekszi magát a házi kedvenc szerepből, de ezzel leginkább ellenségeket szerez, és egy kevés szövetségest.

Az ifjú vámpír élete nem egyszerű. Miközben próbál talpon maradni a szörnyek közösségében, még nem számolt le emberi érzelmeivel, amit sokan gyengeségnek tekintenek. Néhányan pedig kéretlenül próbálnak segíteni kapcsolatai felszámolásában, a Maszkabál fenntartásában.

A kishölgy „lökdösődése” sok mindenkit érint, szinte minden nagyobb frakciót megbolygat, és ezen keresztül még jobban megismerhetjük a különböző vértestvér csoportosulások törekvéseit, azok felépítését és politikai játszmáikat.
Bevezetőként egy újszülött csetlését botlását, hibát hibára halmozását nézhetjük végig, hátha kezdő játékosként mi már nem követjük el azokat.

Sajnos a Vampire - The Requiem még nem jelent meg magyarul, valószínű, először a kedvcsinálóval próbálják felmérni a piac igényeit, hogy a magyar közönség mennyire ragaszkodik a régi jól bevált rendszerhez, vagy éppen mennyire vágyik valami újra.