FőképHa egyszer gyertyafényes vacsorára szeretném elvinni újdonsült barátnőmet, valami igazán flancos étterembe, és megengedhetném magamnak (mint ahogy nem engedhetem, és persze új barátnőm se lesz), akkor feltétlenül olyan helyet keresnék, ahol a Pink Martinihez hasonló zenekar játszik.
Ha pedig táncolni is szeretne ez a barátnő, akkor kétszeresen nyerő lehetne a választás.

Az 1994-ben alakult tizenkét tagú szalondzsessz-zenekar ugyanis hibátlan érzékkel keveri a lágyan simogató, tüzes és folkos ihletettségű elemeket a vérbeli nagyzenekari professzionalitással, a háttérzeneként is hallgatható finomságot a vituozitást szintén igénylő, zseniálisan meghangszerelt együttmuzsikálással.

Akárcsak a zenekar szólóénekese, China Forbes, a Hey Eugene! anyaga is különböző ősök, különféle kultúrák keveredéséből származik.
Vagyis éppúgy hallhatunk rajta gyönyörű melódiáktól és harmóniáktól csodás latin zenét („Mar Desconocido”), standard jazzt („Tea For Two”), miképpen modern japán örökzöldet („Taya Tan”) és ősi bizánci hajlításoktól izgalmas arab slágert („Bukra Wba’do”).

És ugyan a zenészek és énekesek minden pillanatban, minden hangban a maximumot nyújtják, a dalok skálája a blőd újromantikával kacérkodó „Dosvedanya Mio Bombino”-tól a pontosan eltalált „City Of Night”-on át egészen a már említett, szerintem kivételesen gyönyörű „Mar Desconocido”-ig terjed (de mostanában amúgy is megint teljesen beleszerettem a latin zenébe, úgyhogy ez esetben elfogult vagyok).
Egyszóval sem a gazdagabb lakodalmakon elhangzó slágerek színvonalánál alig többet váró, sem az igaz ínyenc nem csalódhat a lemezben.

És mivel arra legtöbbünk életében sohasem kerül sor, hogy sokcsillagos szállodák asztalai mellett, sürgölődő, minden mozdulatunkat leső pincérek sokaságától körülvéve igyekezhessünk meghódítani szívünk hölgyét, marad az otthoni élvezet.
És elég behelyezni a Hey Eugene!-t a lejátszóba, és ugyanolyan feledhetetlen, de többször megismételhető élményben lehet részünk, mint Robbie Williams vagy Michael Bolton nagyzenekarral kísért koncertjein.

Az együttes tagjai:
China Forbes - ének
Thomas Lauderdale - zongora
Timothy Nishimoto - ének, ütőhangszerek
Gavin Bondy - trombita
Robert Taylor - harsona, trombita
Nicholas Crosa - hegedű
Paloma Griffin - hegedű
Pansy Chang - cselló
Brant Taylor - cselló
Dan Faehnle - gitár
Phil Baker - gitár, nagybőgő
Maureen Love - hárfa
Brian Davis - konga, ütőhangszerek
Derek Rieth - konga, ütőhangszerek
Martin Zarzar - cavaquinho, dobok, ütőhangszerek

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Everywhere
2. Tempo Perdido
3. Mar Desconocido
4. Taya Tan
5. City Of Night
6. Ojala
7. Bukra Wba’do
8. Cante E Dance
9. Hey Eugene
10. Syracuse
11. Dosedanya Mio Bombino
12. Tea For Two

Diszkográfia:
Sympathique (1997)
Hang on Little Tomato (2004)
Hey Eugene (2007)