FőképA Blizzard kreatív fejlesztése, folytatva eddigi hagyományait, ismét jó lóra tett Keith R. A. DeCandido személyében, aki már több játékukhoz írt regényeket a hangulat fokozása és az eladás növelése érdekében.

Azoknak, akik kedvelik a sötét korokban játszódó sci-fi regényeket, mindenképpen örömére szolgál a világ, amelyet ha máshonnan nem is, de a StarCraft játékból már nagy vonalakban megismerhettünk.
Ha valaki még soha nem szembesült a zerg és protoss seregekkel, akkor sincs semmi gond, hiszen a író jóvoltából, aki egészen könnyedén vezeti be az olvasót a sötétségbe, komplett világot kapunk, sőt még az is lehet, hogy esetleg kedvet is a játékhoz.

Úgy gondolom, hogy az RTS (Real Time Strategy) klasszikus rajongótábora a mai napig népes, és a könyvnek szerencsés aktualitást adó második részre várva a fent említett tábor csillapíthatja éhségét, esetleg elmélyítheti a trailerek által közvetített sötét hangulatot, amely ahogy látom, a játék alapját adja majd.

A Nova egy nálunk a csak konzolon történt megjelenése miatt kevésbé ismert FPS (First Person Shoter) játék világát tárja elénk.
A StarCraft - Ghost játékban egy ifjú hölgy bőrébe bújhatunk bele, aki egy a Terrán Domínium legtitkosabb és leghatékonyabb végrehajtói közül, feladata pedig az embereket fenyegető külső, és a „rendet” fenyegető belső támadások megfékezése.

A könyvben Nova életének ifjú éveibe, az idegen fajok feltűnésének, a rendszer megdöntésének idejébe pillanthatunk bele.
Főhősnőnk ebben a változásokkal teli időszakban ébred képességeinek tudatára, ekkor rázkódik bele a sorsa annak a korrupt rendszernek az összeomlásába, amely őt is az átlagemberek fölé emelte.

Annak ellenére, hogy az ifjú hölgy hatalmas erővel rendelkezik, és később a világ sorsát meghatározó személlyé válik, a könyv nem egy hősi menetelés, inkább egy eddig burokban élt tinédzser szembesülése a valósággal, ami a legritkábban tanítja pozitív tapasztalatokból azokat, akik nem ismerik csalárdságát és kegyetlenségét.

A Blizzard ügyelve a fiatalok értékrendjének ápolására, nem ollózta ki a narkotikumok káros hatásaitól szenvedő szereplők bemutatását, főleg, hogy a drog az elénk tárt világ alsóbb rétegeinek egyik meghatározó eleme, mind emberileg, mind anyagilag.

A könyv jövőképe sajnos eléggé reálisnak tűnik, de ha már egy olvasót ráébreszt arra, hogy „Jé!! Mintha pont ebbe az irányba tartana a mi kis világunk is!”, és az illető megtesz annyit magáért, hogy ne illeszkedjen bele a lefestett jövőbe, akkor már jó célt szolgált…

Eddig a szerző alábbi könyveiről írtunk:Nova
A gyűlölet kora
Cycle of Hatred
Nova (angol)