FőképAz előző rész végén valahol ott hagytuk abba, hogy hőseink a Tarren-malomból indulnak útnak Tyrygosa, a nőstény kéksárkány hátán, hogy megkeressék Loggit. Ő talán képes leszedni a Kalecgost nyakára került mágikus nyakörvet.

Mielőtt a fenti sorok hatására feladná, netán eltökélt szándéka nem elolvasni ezt a részt, nyomatékosan kérem NE tegye! Ugyanis a második rész azzal kezdődik, hogy „az előző rész tartalmából”.
Csak egy kicsit bővebben, érthetőbben. És mivel képregényről beszélünk, az öt oldalnyira sikeredett visszatekintés hosszabb lett, mint az előző részben szereplő összes szöveg összeadva. Szóval csak bátran markoljuk fel ezt a könyvet és forgassuk!

A szerző, Richard A. Knaak, továbbra is képes mesterien csűrni-csavarni a dolgokat. Azt hittük az előző rész végén, hogy innen már nyílegyenes az út, Kelecgost megleli annak a különleges mágikus fellobbanásnak az okát, amelyet szinte minden mágiahasználó megérzett a kontinensen.
Aki azt hitte, hogy holmi egyszerű csetepaté után a megoldás karnyújtásnyi távolságra kerül, nos, azt ki kell ábrándítanom.

Ha az előző rész bizonyos részeinél kétségesnek érzetük a küldetés befejezésének sikerét, akkor ezt a Jégárnyak esetében hatványozottan megtapasztalhatjuk.
Sőt, azt is meg merem kockáztatni, hogy egyfajta A Birodalom visszavággal van dolgunk, ahol a jók küzdenek inuk szakadtáig, de ez körülbelül olyan, mint amikor Don Quijote de la Mancha nekiáll a szélmalmoknak.
Az elkerülhetetlen, sötét véget maximum elodázni tudják ideig-óráig, megakadályozni nem.

No, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, hiszen Lucas sem iktatta ki végleg Han Solot, sőt Lando Calrissian személyében bővült is hőseink csapata. Richard A. Knaak is erősíti a brigádot a tauren Magashegy Trag-gal (a taurenek kb. úgy néznek ki, mint a Minotaurusz.) és a végén felbukkan…

Na, de ne lövöldözzem le itt a poént. Száz szónak is egy a vége, a Star Wars-os összehasonlítás mentén haladva, a könyv végén hőseink egy az egyben úgy érezhetik magukat, mint Leia, Csubi, Luke és Lando, azzal a szembeötlő különbséggel, hogy Kalecgost-nak megmarad a keze.

Eddig a szerző alábbi könyveiről írtunk:A vér szava
Az árnyak birodalma
Halálszárny
Démonlélek
Meghasadt föld

Napkút-trilógia (képregény)
Sárkányvadászat
Jégárnyak
Szellemföldek

Legendák sorozat (képregény)
Warcraft: Legendák 1.
Warcraft: Legendák 2.