FőképÉlien központ Mars bolygó, valamikor a közelmúltban.
Egyes számú földi egység jelentése az Inváziós Erők Parancsnokságának.

Küldetésünk második hetében sikerült átvennünk az irányítást Fehér Béla, író foglalkozású földi lény agya fölött. Azért ezt a lényt választottuk, mert leírt gondolataival sok másik lény agyát tudja irányítani.
Habár sok változtatásra nem volt szükség, azért rávettük, hogy a földiek által „népiesnek” nevezett dialektusban sulykolja a földlakókba, hogy hamarosan felsőbbrendű lények látogatnak szánalmas bolygójukra.

A mondanivalót alaposan elrejtettük a sorok közé, annyira, hogy néhány földi tesztalany a fedőszöveg értelmét sem volt képes megérteni. Ezen még dolgozunk, de a népesség nagy részében sikerült elültetni a magokat.
Amennyiben elindul az akció, javasoljuk, hogy Garabonciásként bemutatkozva, Pézsma gazdát keressék, a primitív lények még nevetni is fognak - ezt ők poénnak nevezik.

Felhívjuk az illetékesek figyelmét arra, hogy a regényben emlegetett tevetetem eltemetési helye, azaz a „határ” egyben a leszálló és gyülekezőhely.

Felhívjuk továbbá a vezetőség figyelmét arra, hogy véletlenül se olvassák végig a Zöldvendéglő című, fent nevezett által írt kódolt üzenetet, mert tapasztalataink alapján ez még bennünk, marslakókban is furcsa, csuklásszerű rohamot vált ki.
Az itteniek ezt nevetésnek hívják, de elnézve társaink arcán a szenvedést, ahogy vicsorítanak még az arcuk is görcsbe rándul. Szerintem pokoli kínokat élnek át.

Az itteni népességen a szenvedésnek semmi jelét nem látjuk, habár néha az ő arcuk is begörcsöl a fent leírt módon. Olvasás közben üveges szemmel néznek a társaikra és mindenféle „poén”-okat emlegetnek.
Megfigyeltük azt is, hogy a vitalitásuk alaposan megnő a regény olvasása után, ezért javasoljuk az invázió kezdőpontjának egy későbbi, a vitális energia eloszlása utáni időpont kiválasztását.

Nyomatékosan figyelmeztetjük ezen jelentés olvasóit, hogy alaposan kerüljék el a földiek által regénynek hívott, írott dolgokat, mert ezek az ördögi eszközök agymosást hajtanak végre a gyanútlan olvasón.
Fent nevezett Fehér Béla különösen mestere ennek a foglalkozásnak, és a mi technológiai tudásunk birtokában ártatlan emberek százait hajthatja az uralma, és persze az uralmunk alá. Ezen indokból kifolyólag e földi lény agyát a lehető legtovább az uralmunk alatt tartjuk és igyekszünk rávenni még több ilyen varázsos szerkezet – könyv – létrehozására.