Főkép

A Waterloo to Anywhere Carl Barat új zenekarának debütáló albuma. A Libertines egykori tagját sokaknak már nem kell bemutatni, a még érintetlen füleknek pedig tökéletes lehetőség az ismerkedésre a nem éppen szentéletű gitáros-énekes nemrég született bandája.

Az alternatív-rock kedvelői igencsak elégedettek lesznek a lemezzel. Akik meg nincsenek megveszve a műfajért, azoknak nem kis meglepetéssel szolgálhat az album pörgős, már-már rock ’n’ rollos zenéjével, hangulatos szövegével és elsöprő lendületével.

Barat korábban azt nyilatkozta, a dalokba beleszőtte a Libertines feloszlását és az emiatt érzett minden visszás érzését is, mégis alapjában véve pozitív légkört varázsoltak az új lemezre. Ez tökéletesen igaz, a lemez valóban pozitív, optimista kicsengésű, az elsőtől az utolsó nótáig magával ragadó lendülettel, erővel, egy kevés meseszerűséggel és az elmaradhatatlan egyedül-is-megy-békén-lehet-hagyni érzéssel (jaj Teremtőm… nem szeretett az apám).

A tengeren túl is sikerült jelentősen bedurrantaniuk magukat, ami nem is csoda, mivel a zenéjük jó, ráadásul a galeri, akikkel együtt dolgoztak, olyan neveket karolt már föl és tett még népszerűbbé, mint az Oasis. Mindazonáltal ezt a megtisztelő menedzselést minden bizonnyal nem a tánctudásukért kapták. Akkor jó, ha a Dirty Pretty Things minél több zenedobozba eljut, minél több bulin játsszák a zenéjüket, és minél több fület megtölt ólmos zenéjével.

Tehát a recept a következő: egy egész Carl Barat, néhány fej elsőrendű zenész, jó sok rock ’n’ roll, egy kevés Sex Pistols, egy kis Oasis, sok-sok lendület és mindenek előtt eredetiség literszámra. Ez garantáltan kiadja a Dirty Pretty Things hangzást, de arra okvetlenül figyelni kell, hogy az üst, amiben forraljuk, nagy legyen és nagyon bírja a tüzet. Jó főzést és jó mulatást!

Az együttes tagjai:
Carl Barat
Didz Hammond
Anthony Rossomando
Gery Powell

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Deadwood
2. Doctors and Dealers
3. Bang Bang You’re Dead
4. Blood Thirsty Bastards
5. The Gentry Cove
6. Gin & Milk
7. The Enemy
8. If You Love a Women
9. You Fucking Love It
10. Wondering
11. Last of the Small Town Playboys