FőképA Madagaszkár egy roppant mókás animációs film a Dreamworks-től, aranyos-vicces állatokról, sok olyan poénnal (ahogy az az utóbbi években elharapódzott az efféle filmművészeti alkotásokban, pl. az én legnagyobb örömömre is), amiket valószínűleg az óvodáskor fölöttiek vesznek csak le.

A filmzenés CD-n háromféle szerzeményt találni: 1. amihez Hans Zimmer zeneszerzőnek van köze, 2. ismert és elcsépelt slágerek (Earth, Wind And Fire – „Boogie Wonderland”, Bee Gees - „Stayin’ Alive”, Vangelis - „Chariots Of Fire”, Louis Armstrong - „What A Wonderful World”), 3. nem annyira ismert slágerek.

A filmben mindnek helye, szerepe van, de önmagában hallgatva ez a CD kevés jóval szolgál. Zimmer ezt a kisujjából rázta ki; az Earth WAF és Bee Gees-féle diszkózenét nem szeretem (tudom, ez már ízlésbeli kérdés), aztán kb. annyi.
Mondjuk Sacha Baron Cohen-től az „I Like To Move It” dinamikus, feelinges rap-reggae (és egy kicsit, a loop-ok miatt techno) keveréke nagyot üt, állat egy nóta - ezzel viszont az a bajom, hogy a filmben elhangzó zseniális magyar szövegű verzióját szívesebben hallgatnám.
A film legbulisabb pillanatai azok, ahogy a makik nyomatják, hogy „riszálod úgyis-úgyis”.

Ezzel együtt pofás kis válogatás ez, és ha a fenti örökzöldek hiányoznak az ember gyűjteményéből, plusz a film is tetszett neki, akkor van értelme, hogy megvegye.

A lemezen elhangzó művek:
1. Best Friends
2. I Like To Move It
3. Hawaii Five-O - The Ventures
4. Boogie Wonderland - Earth, Wind & Fire
5. Whacked Out Conspiracy - James Dooley
6. Chariots of Fire - Vangelis
7. Stayin’ Alive - Bee Gees
8. Zoosters Breakout
9. Born Free
10. The Foosa Attack
11. Beacon of Liberty
12. What A Wonderful World - Louis Armstrong