Főkép

A borítón feltüntetett információ néha megtévesztő lehet. Akárcsak a Children Of Bodom két album munkálatai között, mintegy űrkitöltőként kiadott mini-albumának esetében is, melyen bemutatkozik az új gitáros is.

Ha csak a felvételek számát nézzük, nyilvánvalóan nem várhatunk sokat a lemeztől. Ráadásul a négy nóta közül kettő feldolgozás – márpedig a Children Of Bodom nem éppen mások szerzeményeinek átütő erejű tolmácsolásával írta be a nevét a rockzene aranykönyvébe. Így van ez az egykori Alice Cooper slágerrel, a „Bed Of Nails”-zel és az Andrew Wilkes-Krier 2001-es I Get Wet címet viselő albumáról átvett „She Is Beautiful”-lal is, noha az előbbi estében a remek billentyűs bevezető és a szám végi hard core-os bevadulás, az utóbbinál a Bodom albumokon viszonylag ritka vidámkodás teszi élvezetessé az egyedi felfogású és karakteres értelmezéseket.

Annál inkább bejön a két saját kompozíció, s valójában nem is tudom eldönteni, vajon a címadó „Trashed, Lost & Strung Out”, vagy az éppily kemény, de kissé visszafogottabb tempójú „Knuckleduster” tetszik-e jobban. Laiho és bandája persze tesz róla, hogy megkönnyítse a választást, mivel az enhanced (vagyis nagyjából „felturbózott”) szekcióban rögtön mellékelik az első szám videó klipjét is, amiről közönséges szavakkal igencsak nehéz nyilatkozni – érdemesebb megnézni, és nem csodálkoznék, ha elsőre mindenki ott ragadna a számítógép monitorja előtt, hogy újra meg újra lejátssza ezt a kis remeket.

Szintén az enhanced részben kapott helyet egy hosszabb videó riport a bandáról („A COB esti kiruccanása” Helsinkiben), melyből megismerhetjük a finn fiúk mindennapjait, és kiderül, hogy ők is ugyanolyan vidám, viszkivedelő vagányok, mint amilyenek mi is lennénk, ha a rögvalóság nem húzna folyton vissza minket az ötkerekű irodai székbe.

Amíg meg nem jelenik a már készülő új album, addig be kell érnünk ezzel a rövidke opusszal, ám egy kevéske földbe döngölő, vagy metálosan mulatozó muzsika is jobb a semminél.

Az együttes tagjai:
Alexi Wildchild Laiho – gitár és ének
Janne Jameson Warman – billentyűsök
Henkka Blacksmith – basszusgitár
Jaska J-COB Raatikainen – dobok
Rope UKK Latvala - gitár

Az albumon elhangzó számok listája:
1. Trashed, Lost & Strung Out
2. Knuckleduster
3. Bed Of Nails
4. She Is Beautiful
Enhanced Part:
Trashed, Lost & Strung Out (Video)
Trashed & Lost In Helsinki (Video Footage Of COB’s Night Out)

Diszkográfia:

Something Wild (1997)

Hatebreeder (1999)

Follow The Reaper (2000)

Hate Crew Deathroll (2003)

Are Your Dead Yet? (2005)

Blooddrunk (2008)

Relentless Reckless Forever (2011)

Halo Of Blood (2013)