FőképKai és Angithia egy házibuliban találkoznak, ahol első pillantásra fellobban közöttük a vonzalom és a vágy szikrája, így nem csoda, hogy miután összeismerkednek, lelépnek a partiról, és egy elhagyott bérházban lesznek egymáséi. Ez eddig teljesen sablonos történetnek indulna, csakhogy a szereplőkkel kapcsolatban van egy kis bökkenő.

Kai kitűnő tanuló, a jogra akar felvételizni. Apja egy balesetben meghalt, anyja menő ügyvéd, aki meglehetős jólétet teremtett Kai és húga számára.
Angithia apja viszont még a lány kiskorában lelépett, anyja pedig tüdőgyulladásban halt meg. A lány az utcán, vagy épp az aktuális pasijánál lakik. Foglalkozására nézve pedig boszorkány. Birtokában van egy ősrégi könyv, az Al Azif, amely varázslatos hatalmat biztosít számára. Csakhogy nem egészen érti még a könyvet, és ez többek számára végzetesnek bizonyul.

Mindezek ismeretében érthető, hogy mindkettejük élete gyökeresen megváltozik azzal, hogy menthetetlenül egymásba szeretnek. Angithia – a család legnagyobb döbbenetére – Kaihoz költözik. A srác otthagyja az iskolát, és anyját szinte az őrületbe kergeti azzal, hogy bejelenti, nem akar a jogra menni, nem akar ügyvéd lenni.
Megkezdődnek a féktelen szeretkezések és az őrült ámokfutások. A lány felszabadítja a fiú igazai énjét, és felkészíti arra, hogy bevezesse a varázslás rejtelmeibe. Csakhogy az Al Azif úgy van megírva, hogy félrevezesse az avatatlan olvasót, ezért Angithia és Kai akaratlanul is magukra vonják az Odaáton „élők” figyelmét. Ők pedig nem ismernek irgalmat.

Gaál Viktor könyve a misztikum és varázslatok világába repít, ahol egy fiatal boszorkány szerelmének tragikus történetén keresztül tudhatjuk meg, mi is valójában az első könyv, miért ekkora az ereje, és miért nem ajánlatos avatatlanul, megfelelő tudás nélkül kézbe venni és lapozgatni.

Az Arche alapötlete egyértelműen emlékeztet a lovecrafti Chtulhu-ra, ahol az Odaát Ősei és Öregjei, az Őrzők, és maga a Könyv tébolyt hoznak az avatatlanokra, mégsem lenne jogos plágiumot kiáltani, hiszen Gaál Viktor képes volt arra, hogy valami újat, valami egészen mást teremtsen/hozzon ki az alapokból, mint az várható, vagy sejthető.
Akárcsak a szerző előző regénye, a testVérek, az Arche is egyedülálló a maga nemében, hiszen egyértelműen bizonyítja, Gaál Viktor fiatal kora ellenére nagyszerű témaválasztó, és mesteri kivitelező.

Eddig a szerző alábbi könyveiről írtunk: testVérek
Arche / Egy boszorkány szerelme
Varázserdő
A tea színe