FőképAki rajongó, úgy mint én, már rettenetesen várta a filmet. A történet lényege valóban a film címe, némi háttér információval arról, hogy miért éppen a Földön? Szörny a szörny ellen, sőt ikon az ikon ellen küzd a filmben, tényleg igazi csemege.

Sajnos kevés a csatajelenet, pedig ugye én arra vártam, hogy húshangot, meg testnedv fröccsenést, meg savas sercenést fogok hallani végig.
A szörny vs. szörny jelenetekből sajnos kevés maradt, és azok is elég rövidre sikeredtek.
A szörny vs. ember párharcokból sincs több és azok a kiegyenlítetlen erőviszonyok miatt ráadásul még rövidebbek is.

A film történetét fentebb vázoltam, egyszóval így elsőre nem tűnik a hónap vételének a DVD. Pedig az.
Egyrészt, mert a film erőssége értelemszerűen nem a sztori vagy a harci jelenetek (pedig az a néhány igazán jóra sikerült), hanem, hogy az olyan elvetemültek, mint jómagam is vagyok, csorgathatják a nyálukat rajta.

Meg persze aki megveszi, csak úgy, mert a szomszédnak tetszett, az ezek után válik majd elvetemültté. A filmnek gondolom ez is a célja.

Én rajongó vagyok, így az elején fellelhető Bishop – a robotika úttörője – Lance Henrikksen poénért úgy gondolom, már simán megérte beülni a moziba (óriási szégyen, de a haverom hívta fel rá a figyelmem, nekem először fel se tűnt), és a DVD-n is mindig vissza lehet lépni az újságcímes jelentre.

A film egyébként nagyon szépen idézi elődeit, például a pingvines jelenettel a macskás jelenetet. Nekem a moziban is tetszett, én annak a kevésnek is tudok örülni (harci jelenetek) amit kaptam.

DVD vásárlásnál már igényesebb szoktam lenni, így kifejezetten jó, hogy van 2 DVD-s extra változat, mert ha a Pókember is kapott, akkor kell nekik is (mégis ketten vannak, meg úgyis lenyomnák).

Szeretem nézni az „így készült” filmeket, és a kommentárok határozottan jók szoktak lenni. Egyrészt így rájövök, hogy az a kevés is mekkora munka lehetett, másrészt meg jó látni, hogy ők is megszakadnak a munkában, és még így sem tetszik mindenkinek. Legszebb öröm a káröröm, ugye.

A film egyébként önmagában is szórakoztató tud lenni, de megnézhetjük alternatív kezdéssel is. Mindenféleképpen otthoni polcra való, ha másért nem, hát azért, hogy az újabb az Alien vagy Predator termékig – mert lesz ilyen, abban biztos vagyok – kihúzzuk valahogy.

DVD Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen eléréssel
Audiokommentár - Paul W.S. Anderson, Lance Henriksen és Sanaa Lathan közreműködésével
Audiokommentár - Alec Gillis, Tom Woodruff és John Bruno közreműködésével
Alternatív kezdés (főcím) - Alternatív nyitó-jelenet - akár a filmhez hozzáfűzve is megtekinthető
Előzetesek
Kisfilm - Előkészületek: Az alapötlet (kb. 26 p.)
Kisfilm - ADI Workshop (kb. 7 p.)
Storyboard - Kb. 150 kép
Képgaléria - Látványterv-galéria (kb. 120 kép)
Így készült... - a film (kb. 59 p.)
Kisfilm - Miniatűr bálnavadász állomás (kb. 7 p.)
Kisfilm - Arcra tapadó idegenek és tojások (kb. 15 p.)
Kisfilm - Zűrök az alagút szájánál (kb. 4 p.)
Kisfilm - Trükkök (kb. 30 p.)
Kimaradt jelenet(ek) - 1 kimaradt jelenet, akár a rendező kommentárjával is (kb. 10 p.)
Kisfilm - Alien Vs. Predator A képregény (kb. 12 p.)
Kisfilm - Miniatűr szörnyek (kb. 14 p.)
Werkfilm - Az HBO rövid werkfilmje (kb. 13 p.)
Rejtett extrák