FőképSzakítva az eddigi hagyományokkal, ezúttal nem Garion közvetíti számunkra a történéseket, hanem szerfölött akaratos útitársnője, Ce’Nedra (aki nem mellékesen a tolendrai uralkodó egy szem lánya). Ezt persze nem lehet sokáig elviselni, így hamarosan visszatérünk ifjú varázslójelöltünk mellé, akinek több okból kifolyólag is vannak gondjai.

Egyrészt nem tudja követni az ifjú leányzó hangulatváltásait, és ennek eredményeként állandó veszekedésben lovagolnak egymás mellett. Társaik ezen jól szórakoznak, hiszen mindenki számára nyilvánvaló, mi van kialakulóban a két fiatal között (a fiú talán az egyetlen, akinek még fogalma sincs, mi készül).
A másik nagy problémája Garionnak a mágia. A tényt (mely szerint a mágia igenis létezik, s mi több, ő is képes használni) nem tudja tovább tagadni (hiszen már elhamvasztott egy ellenszenves alakot), de azért beletelik pár hétbe, mire hajlandó elkezdeni a tanulást.
A harmadik nyugtalanító elem az életében egy prófécia, amelyről még mindig nem tud eleget, a hallott töredékek pedig önmagukban nem értelmezhetőek. Kik lehetnek azok, akikkel majd valamit véghez kell vinnie? Kit takarhatnak az alábbi elnevezések: Fürge Tolvaj, Kétéltű, Vak Ember, Rettentő Medve, Oltalmazó, A Lovak Ura, Íjász, Világ Királynője, Kihalt Faj Anyja?

Legalább társai miatt nem kell aggódnia, hiszen mindenki (Ce’Nedrát leszámítva) profi a szakmájában/kasztjában, így sem zárt ajtó, sem makrancoskodó hátas nem jelent akadályt számukra. A megoldhatatlan helyzetekre meg ott van a két varázsló, és szépreményű tanítványuk.

Kellemes fantasy, amelyben élvezetesen keveredik egymással a humor és az akció (a nevetés azért szolidabb, mint az Elenium trilógiában), miközben lépésről-lépésre haladunk a végkifejlet felé.

Eddig a szerző alábbi könyveiről írtunk:
Elenium trilógia:
A zafír rózsa
A rubin lovag
A gyémánt trón

Belgariad ciklus
A prófécia gyermeke
A mágia királynője
A varázsló játszmája
A Nyugat Hadura
A mágusok végjátéka

Életrajz:David Eddings életrajz