FőképGlenn Meade legújabb története, amelyet még 1999-ben kezdett el írni, egy Isztambul melletti apró fakunyhóban kezdődik, ahol találkozik egymással Abu Haszim, az al-Kaida egyik vezetője és amerikai kapcsolata, az Amerikai Egyesült Államok elnökének közvetlen tanácsadója, bizalmi embere, jó barátja. Megbeszélésük tárgya közvetve az emberiség jövője.

Nem sokkal ezután sosem látott méretű terrorhullám söpör végig a világon. Ezt követően Abu Haszim ultimátumot küld az USA elnökének. A követelése szinte teljesíthetetlen (hét nap alatt engedjék szabadon a megnevezett országokból az összes bebörtönzött arab terroristát, és vonják ki az amerikai hadigépezetet a Perzsa-öbölből), mivel több szövetséges országra és nem utolsó sorban Oroszországra is kiterjed.

A terroristák a határidő lejártát Washington pusztulásának és az arab feltámadás napjának nevezik, hiszen ha az elnök nem teljesíti a követeléseket, első lépésként mintegy félmillió washingtoni ember fog meghalni egy olyan mérgező ideggáztól, melynek pillanatnyilag nincs ellenszere. Hogy nyomatékot adjanak szavaiknak, az amerikai al-Kaida csoport tagjai különböző gyilkosságokat és robbantásokat hajtanak végre. Vezetőjük (Rasid) a terv végrehajtásához két külsős „önkéntes” segítségét is igénybe veszi.

Miközben a rossz fiúk az előzetes menetrend szerint haladnak, a másik oldalon hatalmas kapkodás veszi kezdetét. Az FBI és a rendőrség több száz embert mozgósít, ám hiába minden igyekeztük, a bevezetőben említett beépített ügynök minden lépésről tájékoztatja az ellenséget. Mivel az oroszok is érintettek az ügyben (egy volt kommandósuk Rasid mellett bukkan fel), az FBI kisegítése céljából a helyszínre küldik Alekszej Kurszkot. Persze ahogy az lenni szokott, a civil lakosság az egészről mit sem sejt.

A történet révén bepillantást nyerünk az öngyilkos merénylők felkészítésébe, láthatjuk, hogyan érik el náluk terrorizálással vagy vallási meggyőzéssel a szükséges lelkiállapotot. Nem új, mégis ijesztő dolgok elevenednek meg a könyv lapjain. Az olvasó úgy érzi, hogy a szerző jóvoltából maga is részese az eseményeknek.

Mire Meade befejezte a regény írását, megtörtént a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás, ezért a történet, bár teljes mértékben a fantázia szüleménye, mégis a megszokottnál sokkolóbban hat.