FőképA tetszés szerint irányítható álom első hallásra ugye nem tűnik ijesztő lehetőségnek? Fárasztó utazás helyett elég lefekvés előtt bekapni az új csodaszert, és máris indulhatunk a kiválasztott helyszínre. Vagy éppenséggel azzal tölthetjük el az éjszakát, akivel csak szeretnénk.

Hatalmas üzlet lehetősége sejlik fel a láthatáron, de a teljes siker előtt van még némi tennivaló. Bár az alapanyagot már sikerült kivonni emlősök agyából, a nagyüzemi gyártás alapfeltétele a hatóanyag szintetizálása. Ez a feladat két ifjú vegyészre vár, akik laborjukban el is kezdik az eljárás kidolgozását.

Közben egyikükben felmerül a kérdés: biztos, hogy a Mézesálom (ez lesz a termék neve) ártalmatlan? Míg a gyógyszergyár vezetője erről próbálja meggyőzni őket, akadnak intő jelek. Az egyik kísérleti alany például álmában biztos kezű motorversenyzőnek képzelte magát, a valóságban viszont belehalt egy balesetbe.

Míg ő csak kételkedik, társa úgy dönt, kipróbálja a szert. Álma megdöbbentő, és igencsak ijesztő jővőrévülést eredményez. Lehet, hogy addig kéne kiszállniuk, amíg még nem késő, és meghagyni az álomvilágot a maga romlatlan állapotában?

A tudósok felelősségét pedzegető könyv komor jövőképe remek példa arra, hogy az ember miként képes önmagát romlásba dönteni. Pláne, ha a megfelelő cégek számára némi haszon is ígérkezik. Az időnként erotikus fűszerezésű történet ezt a kérdéskört járja körül.