Főkép

A halottakkal mindig csak a baj van. Legalábbis ebben a Shadowrun regényben. Nem elég, hogy valaki megölte a Kanado-Amerika Egyesült Államok elnökét (aki történetesen egy sárkány volt), de most már az az ember is halott, aki állítólag tudott valamit a merénylet hátteréről.

Jack Skater és árnyvadászcsapata azt a feladatot kapják, hogy szerezzék meg a hullát egy nagyon szigorúan őrzött hullaházból. Teljesen jogos a kérdés, hogy mi a csudának van szükség arra a szerencsétlen fickóra, akinek több személyazonossága volt ugyan, mégis csúfos véget ért? Esetleg arra sem lenne felesleges választ kapni, hogy ki is bérelte fel valójában a profi csapatot erre a feladatra?

Miközben igyekeznek kideríteni a válaszokat, rendszeresen életveszélyes helyzetbe kerülnek. Hol egy zsoldoscsapattal, hol az árnyak között élőkkel támadnak nézeteltéréseik. Úgy tűnik, ellenfeleik közül egyre kevesebben akarnak élő tanúkat hátrahagyni. Skater az életükért kénytelen szövetséget kötni azzal az emberrel, aki hivatalból a meggyilkolt sárkány ügyében nyomoz. Vajon élete legnagyobb tévedése lesz ez, vagy az egyetlen lehetséges megoldás? Van értelme becsületesnek lenni ebben a felébredt világban?

Az akciókkal gazdagon dúsított történetben igazán az a szép, hogy nagyjából azonos képességű csoportok kerülnek egymással szembe. Szerintem így sokkal izgalmasabb az a kérdés, hogy a végére ki marad életben.