Főkép

E. O. Chirovici: Tükrök könyve

Amikor Peter Katz, a nagymenő irodalmi ügynök Tükrök könyve címmel egy befejezetlen kéziratot kap, kíváncsivá lesz. Szerzője, Richard Flynn arról az időről készít memoárt, amelyet a Princetonon töltött a 80-as évek végén, és ebben dokumentálja a híres Joseph Wiederhez fűződő kapcsolatát. 1987-ben egy este Wiedert brutálisan meggyilkolják otthonában, és az ügy örökre megoldatlan marad. Peter Katz tűzön-vízen át a végére akar járni annak, hogy mi történt azon a huszonöt évvel azelőtti estén, és meggyőződése, hogy a teljes kézirat majd fényt derít arra, hogy ki követhette el az erőszakos bűntényt. Csakhogy veszélyes dolog mások visszaemlékezéseivel játszadozni, ez pedig talán egy olyan emlék, amit legjobb lenne nem előásni. Chirovici román, magyar és német ősöktől származó családba született, és a dél-erdélyi kisvárosban, Fogarason nőtt fel. Tizenöt könyve jelent meg Romániában, mielőtt négy évvel ezelőtt elhagyta az országot, és Angliában telepedett le.

Fordította: Komló Zoltán

Oldalszám: 320

Ár: 3490 Ft

 

JM Gulvin: Hosszú számolás

Egy Texas ranger. Egy kiégett elmegyógyintézet. Egy kérdéses öngyilkosság.

JM Gulvin csavaros, új krimisorozatában John Quarrie rangert egy háborús veterán állítólagos öngyilkosságának helyszínére riasztják. Bár a helyi rendőrség le akarja zárni az ügyet, John Q. másként ítéli meg az esetet. Vélekedését osztja az áldozat fia, Isaac is, aki ekkor tér haza a vietnami háborúból, és meggyőződése, hogy apját meggyilkolták. Ugyanebben az időben más erőszakos bűncselekmények sora történik a környéken, köztük egy tűzeset a Trinity elmegyógyintézetben, amelyben eltűnik Isaac ikertestvére, Ishmael. John Q. versenyt futva az idővel próbálja feltárni a család sötét titkait és véget vetni a hosszú számolásnak... A korszak és a hely hangulatát megidéző regény letehetetlenül izgalmas lélektani rejtvény – nem csak a Viharsziget és A törvény nevében (True Detective) rajongóinak.

Fordította: Turcsányi Jakab

Oldalszám: 328

Ár: 2990 Ft

 

M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Helen Grace felügyelő sohasem látott még ilyen pusztítást. Hat tűzeset huszonnégy órán belül. Két ember meghalt... Többen megsebesültek. Mintha valaki porig akarná égetni a várost... Helennek és csapatának át kell rostálnia a törmeléket, hogy megtalálják a gyújtogatót, aki tüzet – és hatalmat – akar, miközben emberéletek válnak hamuvá. Elég egyetlen rossz lépés, és még több élet kerülhet veszélybe. Ahogy fokozódik a nyomás, és újabb épületek égnek ki, Helen sötét késztetései is önpusztítással fenyegetnek... M. J. Arlidge tizenöt éve dolgozik a televíziós dráma műfajában. Az utóbbi öt évben olyan bűnügyi sorozatok gyártásában vett részt az ITV számára, mint a Torn vagy a The Little House, legújabban pedig az Undeniable, amelyet 2014 tavaszán sugároztak. Jelenleg A néma szemtanú epizódjait írja, de eredeti bűnügyi sorozatokon is dolgozik angol és amerikai tévécsatornáknak. Bemutatkozó thrillere, az Ecc, pecc, amelyben bevezeti Helen Grace felügyelő alakját, világsikert hozott. A két folytatás (Üsd, vágd; A babaház) szintén bestseller lett. A Hazudsz, hazudsz a Helen Grace-thrillersorozat negyedik darabja.

Fordította: Turcsányi Jakab

Oldalszám: 432

Ár: 3290 Ft

 

Tommy Wallach: Akkor felnéztünk

Úgy tekintettünk egymásra, mint a sportoló, a könnyűvérű csaj, a lógós, a színjeles stréber. Aztán egy nap felnéztünk az égre, és minden megváltozott. A tévé azt harsogta, hogy két hónapunk maradt, mielőtt a Radar nevű aszteroida eléri a Földet. Két hónapunk maradt, hogy megszabaduljunk a skatulyáktól, leszámoljunk korábbi énünkkel, és valami többé váljunk. Olyanná, ami megmarad a világvége után is. Két hónapunk volt arra, hogy végre igazán éljünk. Tommy Wallach Brooklynban élő zenész és író. Irodalmi és nem irodalmi szövegei a McSweeney`s, a Tin House, a Wired, a Salon és egyéb folyóiratokban olvashatók. Elnyerte a MacDowell-ösztöndíjat, és zenei EP-je jelent meg a Decca Recordsnál, de fellépett már a New York-i Guggenheim Múzeumban is. Az Akkor felnéztünk az első regénye. A szerzőt a tommywallach.com oldalon lehet becserkészni; ugyanitt olvashatók írásai, és meghallgathatók zenei szerzeményei is.

Fordította: Gázsity Mila

Oldalszám: 432

Ár: 3490 Ft

 

Julie Buxbaum: Három dolgot mondj

Jessie-vel csak a baj van, ő legalábbis így érzi a Los Angeles-i magániskolában töltött első héten. Már épp azon gondolkodik, hogy visszasomfordál Chicagóba, amikor e-mailje érkezik egy Valaki/Senki (VS) nevű sráctól, aki felajánlja, hogy segít neki eligazodni a Wood Valley Gimi dzsungelében. Ez valami vicc? Megbízhat VS-ben, elfogadhatja tőle a segítséget, amelyre óriási szüksége van? Alig két éve, hogy meghalt az édesanyja, és miután az apja váratlanul feleségül vett egy interneten megismert nőt, Jessie kénytelen az ország másik felébe költözni, és mostohaszörnyével meg annak beképzelt fiával élni. Jessie végső kétségbeesésében úgy dönt, VS-re bízza magát. A srác hamarosan a lány mentőkötelévé és szövetségesévé válik, és Jessie szeretné személyesen is megismerni. De mi van, ha egy rejtélynek jobban áll a megoldatlanság? Julie Buxbaum művében komédia és tragédia, szeretet és veszteség, fájdalom és emelkedettség keveredik. Első ifjúsági regényének szereplőit minden bizonnyal hamarosan az olvasó is barátaivá fogadja.

Fordította: Szabó Luca

Oldalszám: 360

Ár: 3490 Ft

 

Lauren Graham: Gyorsan elhadarom

A Szívek szállodájától a Szívek szállodájáig, és ami a kettő között történt

Ebben a kötetben Lauren Graham egy pillanatra megállítja az időt, és végignéz eddigi életén. Hangos nevetésre késztető történeteket mesél a gyerekkoráról, a karrierje beindításának időszakáról és arról, amikor évekkel később a Vásott szülők forgatásán a lakókocsijában ülve feltette magának a kérdést: „Te most… ööö… befutottál?” Őszintén beszél arról is, milyen szinglinek lenni Hollywoodban („Már vadidegenek is aggódtak értem, olyan sokáig voltam szingli.”), arról, amikor egy alkalommal meghallgatáson vett részt a feneke, valamint arról is, milyen volt zsűritagnak lenni A kifutóban („Mintha csak divatalapú rövidzárlatot kaptam volna.”). Visszaemlékszik, milyen élmény volt, amikor megkapta a pergő nyelvű Lorelai Gilmore szerepét, valamint milyen érzés volt kilenc évvel később újra felvenni a szerepet, és mit jelentett neki mindez. A könyvet fotók és a Szívek szállodája: Egy év az életben forgatása közben Graham által vezetett napló részletei színesítik. Olyan, mint egy kellemes, otthon töltött este, amikor mindent alaposan kibeszélünk a legjobb barátunkkal, nevetünk, történeteket mesélünk, és persze mindent gyorsan elhadarunk. Lauren Graham színész, író és producer. Legismertebb szerepeit a kritikusok által is elismert Szívek szállodájában és a Vásott szülőkben alakította. Ő írta a New York Times listavezető regényt, az Egy nap talánt. Játszik a Broadwayn, és olyan filmekben szerepelt, mint a Tapló Télapó, a Férjhez mész, mert azt mondtam és a Max. A Barnard Főiskolán BA-diplomát szerzett angolból, és a Déli Metodista Egyetemen MFA-végzettséget színjátszásból. New Yorkban és Los Angelesben él.

Fordította: Szabó Luca

Oldalszám: 224

Ár: 3490 Ft

 

Gayle Forman: Engedj el

Ebben a regényben, amellyel Gayle Forman bemutatkozik a felnőtt olvasóközönségnek, a rá jellemző humorral és emberismerettel arról mesél, hogy néha el kell hagynunk az otthonunkat azért, hogy ismét megtalálhassuk. Mindazoknak a nőknek, akik valaha is álmodtak arról, hogy hazafelé elhúznak a lehajtó mellett, és nem loholnak haza vacsorát főzni, mindazoknak, akik elképzelték már, hogy felszállnak egy vonatra, és elmennek egy olyan helyre, ahol senki sem követel örökös odafigyelést, bemutatjuk Maribeth Kleint, a meghajszolt dolgozó anyát, aki olyan lelkiismeretesen gondoskodik a férjéről és az ikreiről, hogy még azt sem veszi észre, amikor szívrohamot kap. Ám, amikor megdöbbenésére azt kell tapasztalnia, hogy lábadozása teher azoknak, akik eddig mindenben rá támaszkodtak, Maribeth megteszi az elképzelhetetlent: becsomagol és elmegy. De mint ez oly gyakran megtörténik, amint eljutunk oda, ahova menni szeretnénk, egészen más szemszögből látjuk az életünket. Távol a család és a foglalkozás állandó elvárásaitól, és a felszabadító új barátságoknak köszönhetően Maribeth végre veszi a bátorságot azoknak a rejtélyeknek a megismeréséhez, amelyeket mindeddig titkolt szerettei és önmaga elől. Az ENGEDJ EL nagyszívű, csetlő-botló, fejlődni és megbocsátani tudó alakjai arra tanítanak, hogyan számoljunk le a félelmeinkkel. Gayle Forman, az emberi természet nagy ismerője szembenéz a modern anyaság ellentmondásaival.

Fordította: Sóvágó Katalin

Oldalszám: 356

Ár: 3490 Ft

 

Michael Bar-Zohar – Nisszim Misal: Nincs lehetetlen küldetés

A Nincs lehetetlen küldetés c. kötetükben Michael Bar-Zohar és Nisszim Misal bemutatja az Izraeli Különleges Erők, a MOSZAD harminc legvéresebb, leglendületesebb és legbátrabb bevetését. A két szerző bámulatos részletességgel írja le az ellenséges területen végrehajtott ütközeteket és rajtaütéseket, a halállal dacoló kommandós hadműveleteket, miközben megosztja az olvasóval mind a harcoló katonák, mind a legfelsőbb parancsnokok személyes élményeit, felfedve reményeiket és félelmeiket. A történetek többnyire győzelmekről szólnak, de néha rávilágítanak az óriási kudarcokra is, valamint egybefonódnak néhány neves izraeli vezető életével és tetteivel, köztük Mose Dajan, Ariel Saron, Ehud Barak, a Netanyahu testvérek, Simon Peresz és Avigdor Kahalani sorsával és cselekedeteivel. Azonkívül, hogy a szerzők lefestik a rendkívül veszélyes küldetéseket, minden fejezetben interjút is közölnek olyasvalakivel, aki részt vett az adott bevetésben, köztük fontos izraeli politikusokkal – és olyan megdöbbentő fotókat is mellékelnek, amelyek közül sok első ízben kerül a nyilvánosság elé. A kötet nélkülözhetetlen olvasmány azok számára, akik szeretnék megérteni, hogy ezek a küldetések miként formálták Izraelt és talán az egész világot.

Fordította: Szabó Mihály

Oldalszám: 360

Ár: 3990 Ft

 

Deirdre Bair: Al Capone legendás élettörténete

Al Capone, az „első számú közellenség” a fénykorától mind a mai napig rabul ejti a képzeletet. Szegény brooklyni környezetből emelkedett ki és lett az amerikai történelem leghírhedtebb gengsztere. Az alkoholtilalom tetőfokán az ő sok millió dolláros chicagói szeszcsempész-, bordélyház- és szerencsejáték-hálózata uralta a szervezett bűnözés terepét. A rivális bandákkal folytatott vetélkedése brutális erőszakhullámot indított el, az alvilági háborúnak nem akart vége szakadni, és 1929-ben a döbbenetes Valentin-napi mészárlásban csúcsosodott ki. Birodalma nőttön-nőtt; úgy tűnt, se a törvényhatóság, se a sajtóelit nem tudja visszafogni. És aztán bekövetkezett a bukás: az FBI fogást talált rajta, adóelkerülésért elítélték, Alcatrazra került. A szabadlábra helyezését követően megtört emberként tért vissza a Miamiba, és a családja körében élt csendesen, amíg a neuroszifilisze végleg le nem gyűrte. Alakja azonban elpusztíthatatlan: a minden hájjal megkent gengsztert könyvek és filmek sokasága avatja halhatatlanná. Ez a sallangmentesen Al Capone című könyv a maga pedánsságával és bensőségességével új válaszokat ad a makacsan felmerülő kérdésekre e lebilincselő figurával kapcsolatban, aki egyszerre volt hivalkodó gengszter, odaadó családfő és számító szörnyeteg.

Fordította: Tábori Zoltán

Oldalszám: 487

Ár: 3990 Ft

 

Joey Davey – Jonathan Green – Juliet Stanley: Minecraft építőmesterek kézikönyve

Könnyű, közepes és mester fokozatú épületekből választhatsz, tippeket és trükköket ismerhetsz meg – az iglutól az anyahajóig, a hullámvasúttól a légi erődig! Ez az interaktív kézikönyv minden Minceraft-játékost arra bíztat, hogy ne szabjon határt a fantáziájának!

Fordította: Kövesdi Miklós Gábor

Oldalszám: 72

Ár: 3490 Ft

 

 

 

 

 

 

Seth Dickinson: Kormorán Baru, az áruló

Kormorán Baru számára bármilyen árat megér, hogy felszabadítsa a népét – még a lelkét is kész feláldozni. Amikor kislányként végignézi, hogy a Maszkák Birodalma leigázza az otthonául szolgáló szigetet, átírja a helyi kultúrát és hagyományokat, és megöli egyik apját, gyűlölet ébred benne, de csak úgy állhat eredményesen bosszút, ha minden lépését megtervezi. Beépül az ellenségei közé, egyre feljebb törve a szamárlétrán, hogy kellően magasra érve lesújthasson. Hogy teszteljék az időközben nővé érő lány hűségét, munkaadói birodalmi számvevőként a messzi Aurdwynnbe küldik, ahol rendet kell tennie a lázadók, informátorok és zavargó hercegek között. Barunak nincs könnyű dolga, de ha hatalmi játszmákról van szó, egyszerre könyörtelenül taktikus és a végsőkig eltökélt. Az epikus geopolitikai fantasyként emlegetett Kormorán Baru, az áruló a műfaj egyik fiatal tehetségének bemutatkozó regénye.

Fordította: Kemenes Iván

Oldalszám: 544

Ár: 3990 Ft

 

Charlie N. Holmberg: A papírmágus (A papírmágus-trilógia I.)

Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán? Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét. A papírmágus különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni.

Fordította: Márton Zsófia

Oldalszám: 240

Ár: 2990 Ft

 

 

 

Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017

Jonathan Strahan a fantasztikus műfajok neves, díjnyertes szakértője, népszerű antológiák szerkesztője, akinek úttörő sorozata Magyarországon első ízben jelenik meg. Ebben a gazdag válogatást kínáló könyvben már befutott, hazánkban is ismert és pályájuk elején járó szerzők 2016-ban megjelent legjobb sci-fi és fantasy írásait olvashatjuk, amelyek egyszerre tanúskodnak lenyűgöző képzelőerőről és mély emberismeretről.

Fordította: Ballai Mária, Heinisch Mónika, Horváth Norbert, Juhász Viktor, Kamper Gergely, Kemenes Iván, Kleinheincz Csilla, Kőszeghy Anna, Márton Zsófia, Miks-Rédai Viktória, Pék Zoltán, Roboz Gábor, Sárpátki Ádám, Varró Attila, Vitális Szabolcs

Oldalszám: 584

Ár: 4990 Ft

 

Mary E. Pearson: Az árulás szépsége (A Fennmaradottak krónikái III.)

Lia túlélte Vendát – de a Morrighan elpusztítására törekvő gonosz erő is életben maradt, és csak a hercegnő állíthatja meg. A közelgő háború miatt Liának nincs más választása, magára kell öltenie az Első Leány, a katona – és a vezér – szerepét. Amikor megpróbálja figyelmeztetni Morrighant, összekülönbözik Rafe-fel, és nem tudja, megbízhat-e Kadenben, aki követte őt. A Fennmaradottak krónikájának fináléjában árulókat kell leleplezni, áldozatokat kell hozni, és végre kell hajtani a lehetetlent, mert valamennyi királyság sorsa a tét. A kötet tartalmazza a birodalmak múltját elbeszélő történetet, a Morrighant is.

Fordította: Miks-Rédai Viktória

Oldalszám:632

Ár: 3990 Ft

 

 

 

 

Tara Altebrando: A távozás

Hat ötéves gyerek nyomtalanul eltűnik. Tizenegy év múlva öten közülük visszatérnek, de egyikük sem emlékszik arra, hogy hol voltak ennyi ideig, ki vitte el őket és miért. Scarlett az egyik az öt közül.  Amikor hazatér, alig ismeri meg az anyját, és fogalma sincs róla, ki ő valójában. Lucasra azonban emlékszik, mint ahogy a fiú is rá, de egyikük sem emlékszik Maxra, a hatodik áldozatra. Ő még nem jött vissza. És most mindenki válaszokat akar. “Amikor elkezded olvasni, se éjjeled, se nappalod. Biztosíthatlak, hogy ezt a könyvet nem fogod tudni letenni.” E. Lockhart, A hazudósok szerzője

Fordította: Sóvágó Katalin

Oldalszám:448

Ár: 3490 Ft

 

 

 

Gwenda Bond: Lois Lane – Veszélyes játék

Mielőtt még SUPERMAN Metropolis megmentőjévé vált volna…

… LOIS LANE már ott volt.

Lois katonatiszt apját Metropolisba szólítja a hivatása, és a család is vele költözik. Lois azonban hiába tökéli el, hogy meghúzza magát és beilleszkedik a közösségbe, amint belép új iskolája kapuján, rögtön látja, hogy ez nem lesz olyan egyszerű. Egyik diáktársa életét egy Harcosok nevű banda keseríti meg: összezavarják az agyát egy népszerű, virtuális valóságra épülő videójátékon keresztül, mely hamar magába szippantja a játékosokat. Sziporkázó elméjét és menő új riporteri állását segítségül hívva Lois beleveti magát a rejtély megoldásába. Eleinte úgy tűnik, túl nagy fába vágta a fejszéjét, szerencséjére azonban segítséget kap egy titokzatos fiútól, akit csak internetes nevén, Smallvillesrácként ismer…

Fordította: Nagy Dóra

Oldalszám:346

Ár: 3490 Ft

 

Eileen Cook: Címlapsztori

Ha nem emlékszel rá, mi történt, hogyan tudhatnád, hogy nem vagy bűnös? A tizennyolc éves Jill arra ébred, hogy begipszelve fekszik a kórházban, és semmire nem emlékszik az elmúlt hat hétből. Csak annyit tud, amennyit elmondtak neki: egy olaszországi tanulmányi kirándulás során súlyos baleset érte, repülőgéppel szállították haza, és intenzív kezelésre van szüksége. Meg egy ügyvédre. Merthogy a baleset nem biztos, hogy baleset volt.

Fordította: Till Katalin

Oldalszám:324

Ár: 3490 Ft

 

 

 

 

 

 

Lisa Heathfield: Papírpillangók

Törött szárnnyal tudnál-e repülni? June otthona az apjával, a mostohaanyjával és a mostohatestvérével sötét titkokat rejt. Csapdába esett, mint a hálóban rekedt pillangó. De aztán June megismeri Blistert, a fiút az erdőből. És benne felfedezi a remény aprócska sugarát, amely képes őt elrepíteni messze az otthonától. Képes őt szabaddá tenni. Mert a világon minden lény megérdemli a szabadságot. A kérdés csak az, milyen áron.

Fordította: Benedek Leila

Oldalszám:248

Ár: 2990 Ft

 

 

 

 

 

 

 

Tahereh Mafi: Illaberek

A tizenkét éves Dámamezey Alíz Alexandrának csupán három dolog számít: Anya, aki folyton ostorozza; a mágia és a szín, amelyek messziről kerülik; és Apa, aki mindig is szerette. Apa egy szál vonalzóval a kezében tűnik el Fenyérhátról, és három évvel később Alíz még mindig nem adja fel a reményt, hogy egyszer megtalálja. Apát ugyanis még a kalandoknál is jobban szereti, és hajlandó elindulni élete legnagyobb utazására, hogy a nyomára bukkanjon. Kedvenc gyerekkori olvasmányai, például a Titkos kert és a Narnia Krónikái ihlették a népszerű Tahereh Mafit eme új világ megalkotására, ahol a szín fizetőeszköznek számít, a kaland elkerülhetetlen, a barátságra pedig a legváratlanabb helyeken talál rá az ember. A nagysikerű Ne érints trilógia szerzője ezúttal a képzelet határain segít átlendülni az olvasóknak ebben a lebilincselő, modernkori tündérmesében.

Fordította: Heinisch Mónika

Oldalszám:336

Ár: 3490 Ft

 

Daniel Defoe: Robinson Crusoe

Robinson Crusoe hajótörést szenved. Egyetlen túlélőként egy lakatlan szigetre vetődik. Menekülésre semmi esélye. Találékonyságával és szorgalmával megteremt mindent, ami a túléléshez szükséges. Egy napon ismeretlen lábnyomot talál a homokban... Wolfgang Knappe szórakoztatóan és izgalmasan dolgozta át Daniel Defoe híres regényét a gyermekek számára.

Fordította: Kincses Edit

Oldalszám:64

Ár: 2490 Ft

 

 

 

 

 

Forrás:

GABO Kiadó

Ciceró Könyvstúdió