Főkép

Lionel Shriver: Nagytestvér

A Beszélnünk kell Kevinről szerzőjének legújabb, ütős regénye testvérekről, házasságról és elhízásról.

Amikor Pandora kimegy a bátyja, Edison elé az iowai belföldi reptérre, szó szerint nem ismeri meg őt. A négy év alatt, amióta a testvérek utoljára találkoztak, az egykoron karcsú, menő New-York-i jazz zongorista elképesztő módon elhízott. Mi történhetett?

És nem is csak a testsúlyról van itt szó. A magát Pandora világára rászabadító Edison összetöri az asszony férjének, Fletchernek egyik saját kezűleg készített bútorát, irgalmatlan mennyiségű reggelit készít a családnak, és nem csupán arra veszi rá Pandora mostohafiát, hogy ejtse a főiskolát, de arra is, hogy maradjon ki a középiskolából.

Miután a sógora már enyhén szólva túl sokáig élt vissza a vendégszeretetével, Fletcher ultimátumot intéz a feleségéhez: vagy ő, vagy én. Pandora a házasságát és fogadott családját is kockára téve a bátyját választja – aki az ő fogyás terén nyújtott segítsége nélkül holtbiztosan a korai sírba enné magát.

A Shriverre jellemző szellemességekben és dühödt energiában gazdag Nagytestvér a kövérségről – erről az össztársadalmi, ugyanakkor gyötrelmesen személyes problémáról – szól. Felteszi a kérdést, hogy mennyi áldozatot vagyunk hajlandóak hozni azért, hogy egy-egy családtagunkat megmentsük, és hogy vajon a szeretteinket lehetséges-e egyáltalán megóvni önmaguktól.

Fordította: Komló Zoltán

Oldalszám: 368

Ár: 3990 Ft

 

Lionel Shriver: Beszélnünk kell Kevinről

Eva soha nem akart igazán anya lenni, és semmiképpen nem egy olyan fiúénak, aki hét iskolatársát, egy menzai alkalmazottat és egy tanárt gyilkol meg két nappal a tizenhatodik születésnapja előtt.

Most, két évvel a történtek után, elérkezett az idő Eva számára, hogy egy ijesztően egyenes és őszinte levélsorozatban szembenézzen házassággal, karrierrel, családdal, szülőséggel és Kevin szörnyűséges tombolásával.

Eva egy magával ragadó, érdekfeszítő és visszhangokat verő történetet mesél el, amely robbanásszerű, kísérteties végkifejletbe torkollik.

A könyv alapján készült filmet 2012-ben mutatták be a magyar mozikban.

Lionel Shriver többek között a National Book Award-döntős Ennyit erről, a New York Times bestseller Születésnap után, és az Orange-díjat nyert Beszélnünk kell Kevinről szerzője. Újságcikkei jelennek meg a Guardianben, a New York Timesban, a Wall Street Journalben és számos egyéb sajtótermékben. Londonban és a New York-i Brooklynban él.

Beszélnünk kell Kevinről című regényéért 2005-ben elnyerte a brit Orange-díjat.

Fordította: Komló Zoltán

Oldalszám: 440

Ár: 3990 Ft

 

M. J. Arlidge: A babaház

Egy fiatal nő egy hideg, sötét pincében ébred, és fogalma sincs, hogy került oda, ki rabolta el. Így kezdődik a legrosszabb rémálma.

Egy félreeső tengerparti strandon előkerül egy másik fiatal nő elásott holtteste. Ám a halott lány eltűnését nem jelentették – elhidegült családja rendszeresen kapott tőle szöveges üzeneteket az évek során. Valaki a síron túl is életben tartotta.

Helen Grace felügyelő számára ez vérfagyasztó jelzés arról, hogy egy szörnyet üldöz, aki nemcsak perverz, de ügyes és leleményes is – ragadozó, aki nem először ölt.

Miközben Helen a gyilkos motivációját próbálja megfejteni, ráébred, hogy versenyt kell futnia az idővel...

Fordította: Turcsányi Jakab

Oldalszám: 384

Ár: 2990 Ft

 

Bernard Minier: Ne maradj sötétben

„Hagytad meghalni…”

Christine Steinmeyer azt hitte, hogy a karácsonyeste a postaládájában talált levél nem neki szól, a férfi viszont, aki betelefonál az általa vezetett rádióműsorba, a jelek szerint éppen az ellenkezőjét gondolja… Rövid időn belül sokasodni kezdenek az aggasztó jelek, és Christine-nek egyre inkább olyan érzése támad, mintha valaki átvette volna az irányítást az élete felett. Minden összeomlik körülötte, majd elszabadul a pokol.

Martin Servaz mindeközben egy szállodai szobakulcsot kap. Egy olyan szobáét, amelyben egy fiatal képzőművésznő öngyilkosságot követett el egy évvel korábban. Valaki azt szeretné, ha ismét munkába állna, Servaz pedig – a felettesei és a kollégái tudta nélkül – el is fogadja a kihívást.

Mi történik, ha az ismerőseink, a barátaink nem azok, akiknek gondoljuk őket, és mit tehetünk, ha a lelkünk sötét zugaiban a régmúlt nyugtalanító titkai kísértenek? Ne, semmiképpen se maradjunk egyedül a sötétben, vagy ha mégis megtörténne, készüljünk fel a legrosszabbra…

Fordította: Bíró Péter

Oldalszám: 472

Ár: 3490 Ft

 

Lucy Atkins: A hiányzó láncszem

HOGYAN TUDSZ TOVÁBBLÉPNI, HA A MÚLT NEM ENGED?

Kali McKenzie-t édesanyja elveszítése után számtalan megválaszolatlan kérdés kínozza. Épp édesanyja, Elena műtermét igyekszik kitakarítani, amikor egy képeslapokkal teli fiókra bukkan. A titokzatos üzenetek egy kanadai galéria tulajdonosához, Susannah Gillespie-hez szólnak. Ki lehet ez a nő, és mit tudhat Elena titokzatos múltjáról?

Hogy kiderítse, Kali kisfiával, Finnel Susannah elszigetelt kanadai házába utazik, a gyilkos bálnák és viharok vidékére. És ahogy az idő egyre rosszabbra fordul, úgy jön rá Kali is, mekkora hibát követett el. A gyönyörű és titokzatos Susannah nem akar beszélni a múltról, és miközben Kali igyekszik kirakósként összeilleszteni, mi is történt édesanyjával a hetvenes években, Susannah egyre furcsábban kezd viselkedni, és ami a legaggasztóbb: egyre jobban bűvkörébe keríti a kis Finnt.

Lucy Atkins díjnyertes író, újságíró, a Sunday Times könyvkritikusa. Számos lap közli írásait, többek között a Guardian, a Times, a Sunday Times és a Daily Telegraph, valamint olyan magazinok, mint a Psychologies, a Red, a Woman és a Home and Grazia. Oxfordban él.

Fordította: Pásztor Ágnes

Oldalszám: 576

Ár: 3490 Ft

 

Ruth Ware: Sötét erdő közepén

„Mérgező barátságok, egy világtól elzárt ház, egy sötét, hófödte erdő… Mindannyiunk legrosszabb rémálmát és a tökéletes hozzávalókat ötvözi ez a feszültséget keltő, hátborzongató regény.”

Clare Mackintosh

Nora tíz éve nem találkozott Clare-rel. Egy nap otthagyta az iskolát, és többet vissza sem nézett.

Aztán váratlanul meghívják Clare lánybúcsújára. Ezzel lehetőséget kap arra, hogy végre lezárja a múltat…

De a dolgok rosszul alakulnak. Nagyon rosszul.

Van, ami nem maradhat örökké titokban.

Ruth Ware Lewes városában, Sussexben nőtt fel. A Manchesteri Egyetemen szerzett diplomát, azután Párizsba költözött, majd Észak-Londonban telepedett le. Férjezett, két kisgyermek édesanyja. Volt már pincérnő, könyvesbolti eladó, angolnyelv-tanár és sajtóreferens. A Sötét erdő közepén az első krimije.

Fordította: Szabó Luca

Oldalszám: 348

Ár: 2990 Ft

 

Nicola Yoon: Minden, minden

Nagyon ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem.

Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel – fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve.

Lehet, hogy nem lehet megjósolni a jövőt, de azért ezt-azt mégis meg lehet. Például nagyjából biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége.

Nicola Yoon Jamaicán és Brooklynban, Long Islanden nőtt fel. Jelenleg Los Angelesben, Kaliforniában él a férjével, a kötet illusztrátorával, és a lányával, akiket őrülten szeret. A Minden, minden az első regénye.

Fordította: Szabó Luca

Oldalszám: 336

Ár: 2990 Ft

 

Naomi Novik: Rengeteg

Agnyeska szereti csendes faluját a völgyben, az erdőket és a csillogó folyót. Kis világának peremén túl azonban a gonosz varázslattól sötétlő Rengeteg burjánzik, melynek árnyéka a lány életére is rávetül.

Népét egy szigorú varázsló oltalmazza a Rengeteg hatalmától, a Sárkányként ismert mágus azonban szörnyű árat követel a segítségéért: tízévente egy hajadont. Ahogy közeleg a kiválasztás ideje, Agnyeska félelme egyre nő, mert tudja, hogy legjobb barátnőjére, a szépséges és bátor Kasjára fog esni a Sárkány választása, és senki sem mentheti meg a rá váró rettenetes sorstól.

Amikor azonban a Sárkány eljön, nem Kasja lesz az, akit elragad.

„A Rengetegben minden megvan, amit Novik írásaiban szeretek, és ráadásnak némi óvilági mágia és a sötét tündérmesék zamata.” Patrick Rothfuss, A szél neve szerzője

„Vad, pezsdítő és mélyen, sötéten mágikus. Azonnal a klasszikusok közt a helye.” Lev Grossman, A varázslók szerzője

Fordította: Heinisch Mónika

Oldalszám: 488

Ár: 3990 Ft

 

Mary E. Pearson: Az árulás szíve

A Venda barbár birodalmában foglyul esett Lia és Rafe számára alig van esély a menekülésre. Kaden, hogy megmentse Liát, akit korábban meg kellett volna ölnie, most azt állítja, hogy a hercegnő különleges adottságot birtokol – ez pedig felkelti a vendai komizár érdeklődését.

Semmi sem fekete vagy fehér többé. Rafe hazudott Liának, ám feláldozta a szabadságát, hogy megvédje. Kaden az életére tört, most mégis megmenti. A vendaiakról pedig, akiket Lia világéletében barbárnak hitt, kiderül, hogy távolról sem azok.

Liának meg kell küzdenie a neveltetésével, az adottságával és saját érzéseivel, miközben veszedelmes játékba fog az ellenséges főváros szívében… és döntései mindörökre megváltoztatják hazája, Morrighan és a saját sorsát.

Fordította: Miks-Rédai Viktória

Oldalszám: 408

Ár: 2990 Ft

 

Lauren Beukes: Torzók

Detroitban gyilkosságsorozat kezdődik, amelynek brutalitása láttán a rendőrség vonakodik tájékoztatni a sajtót a részletekről.

Gabriella Versado nyomozó nyolc év alatt megtapasztalta, milyen mértéket ölthet az emberi ostobaság, a korrupció és a színtiszta gonoszság, de ehhez hasonlót még nem látott. Kamaszlánya, Layla eközben veszélyes flörtbe bonyolódik egy internetes ragadozóval. Jonno, a szabadúszó újságíró elkeseredésében bármire képes egy exkluzív sztoriért. A hajléktalan TK pedig mindent megtesz, hogy elkapja a szörnyeteget, akit megszállt a valóság erőszakos átformálásának álma.

Lauren Beukes, a Tündöklő lányok szerzője legújabb thrillerében egy különösen sötét történetet mesél egy városról, amely lakóival együtt napról napra jobban széthullik.

Fordította: Novák Gábor

Oldalszám: 448

Ár: 3490 Ft

 

Richard Parker: A hetedik ház

Mikor írta be utoljára a nevét a Google-ba?

Will Frostot, a jómódú üzletembert egy éjszaka telefonhívás ébreszti álmából, és az ismeretlen telefonáló ezt a kérdést teszi fel neki. Will rákeres a nevére, és talál egy weboldalt, amelyen fényképek láthatók az otthonáról és hat másik házról – belülről.
Az első házban könyörtelen gyilkosság történik. A rejtélyes telefonáló ekkor újra jelentkezik, és közli Willel, hogy a lánya halálos veszélyben van. A férfi egyetlen esélye, hogy megmentse, ha sorra látogatja a honlapon található házakat, mielőtt a rendőrség odaér, és felfedezi a hullákat.

Hét ház.

Hét gyilkosság.

Hét esély, hogy megmentse a lánya életét.

Fordította: Györe Bori

Oldalszám: 376

Ár: 2990 Ft

 

Michael Lewis: A nagy dobás

Miközben a Wall Street még azzal volt elfoglalva, hogy óriásira fújja minden idők legnagyobb pénzügyi buborékát, egy maroknyi kivételes ember már látta jövőt – és ezzel egy vagyont kerestek. Felismerték az ingatlanárak folyamatos emelkedése mögötti kockázatot és a kétes jelzáloghitelekből kreált újfajta értékpapírok piacra zúdításának veszélyeit. Tudták előre, hogy a pénzügyi rendszer össze fog omlani és egy évtizedek óta nem látott válság közeleg.

Michael Lewis ironikus, humorral átszőtt portrékon keresztül vezeti be az olvasót a Wall Street világába. A 2008-ban kirobbanó gazdasági válság történetét olyan szereplők szemszögéből ismerhetjük meg, akik időben megértették, hogy mi folyik a háttérben, s igyekeztek profitálni is belőle – közben pedig értetlenül figyelték, ahogy mások (köztük a neves hitelminősítők is) átsiklanak a közelgő veszély jelei fölött.

A könyvből Adam McKay rendezésében nagy sikerű filmváltozat készült, Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling és Brad Pitt főszereplésével, amely 2016-ban Oscar-díjat nyert a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában.

Fordította: Hürkecz Attila, Koncsek Gergő

Oldalszám: 344

Ár: 3990 Ft

 

Desmond Morris: A csupasz majom

Íme, így viselkedik a csupasz majom, a teremtés csúcsán – szeret, dolgozik, háborúzik. Ismerjük meg az embert olyannak, amilyen valójában: a majmok rokonának. Láthatjuk udvarolni, párzani, aludni, játszani, de megismerhetjük társasági viselkedését és tisztálkodási szokásait is. Desmond Morris klasszikussá vált könyve Darwin mesterműve, A fajok eredete szellemiségében nem bukott angyalként ábrázolja az embert, hanem mint egy majmot, amely bámulatra méltó rugalmassága, energiája és képzelőereje miatt felemelkedett, de akkor is csupán egy állat, amely könnyen elfelejti, honnan származik.

A csupasz majom mélyreható betekintést nyújt az ember eredetébe, nemi életébe, szokásaiba és az állatvilághoz fűződő, döbbenetes kapcsolataiba. Klasszikus ismeretterjesztő mű, amely egyszerre provokatív, érdekfeszítő és időtlen.

„Morris könyve népszerű humánetológia, összefoglalja azokat az ismereteket, amelyeket az emberi viselkedés biológiai tényezőiről az etológia nyújthat.”

Csányi Vilmos

Fordította: Hernádi Miklós

Oldalszám: 292

Ár: 3500 Ft

 

Kate Andersen Brower: A rezidencia. Magánélet a Fehér Házban Kennedytől Obamáig

Senki sem érti és ismeri úgy az Egyesült Államok elnökét és családját, mint azok a férfiak és nők, akik a Fehér Ház mindennapi üzemeltetéséről gondoskodnak. Történeteik, amelyek ötven évet, tíz adminisztrációt és számtalan kisebb-nagyobb válságot ölelnek fel, most először kerülnek nyilvánosságra ebben a kötetben. A komornyikokkal, a szobalányokkal, a főszakácsokkal, a virágkötőkkel, a portásokkal és más alkalmazottakkal, valamint egykori First Ladykkel és elnöki családtagokkal készített több száz órányi interjúból merítve Kate Andersen Brower a Fehér házhoz lojális, elhívatott szakemberek csoportját mutatja be. Ők azok, akik fényűző díszvacsorákat vezényelnek le, készenlétben állnak a külföldi méltóságok látogatásai alatt, gondoskodnak az elnöki család gyermekeiről, és teljesítik az elnöki pár minden kívánságát, legyen az bármilyen bonyolult vagy esetenként akár meghökkentő.

Maguk a rezidencia dolgozói mesélik el – néha fanyar humorral, sokszor gyengéden, mindig jóindulatúan, ugyanakkor méltósággal – a történeteket:

a Kennedy házaspárról – házaséletük bensőséges pillanataitól kezdve a JFK meggyilkolását követő kaotikus napokig,

a Johnson családról – és Lyndon B. Johnsonnak a Fehér Ház vízvezeték-rendszerével kapcsolatos bizarr rögeszméjéről,

a Nixon családról – többek közt arról az esetről, amikor Richard Nixon lemondása reggelén váratlanul betoppant a Fehér Ház konyhájába,

a Reagan házaspárról – a Ronald Reagan második elnökségének vége felé történt tűzesettől kezdve Nancy mindenre – kis és nagy dolgokra egyaránt – kiterjedő figyelméig,

a Clinton házaspárról – akiknek ordítozással és röpködő tárgyakkal teli magánéleti csatározásai igencsak nyugtalanították a rezidencia dolgozóit,

és Obamáékról – akik a Fehér Házban töltött első éjszakájukon Mary J. Blige dalára táncoltak.

Legalább ilyen lenyűgözőek a rezidencia alkalmazottainak történetei, mint például Bill Hamilton raktárvezetőé, aki tizenegy elnököt szolgált több mint ötvenöt év alatt, vagy Christine Limerick fő házvezetőnőé, aki a rezidencián dolgozó egyik munkatársához ment férjhez. Megismerhetjük Stephen Rochon személyzeti főnököt, aki az első afroamerikai volt ezen a poszton, Roland Mesnier főcukrászt és Walter Scheib főszakácsot, a kibékíthetetlen ellenségeket, és James Ramsey komornyikot, aki Bill Clinton és George W. Bush elnök barátja volt, és akinek jó kedélye élettel töltötte meg a Fehér Házat hat adminisztráción át egészen 2014-ben bekövetkezett haláláig.

A Fehér Ház rendkívüli alkalmazottai, akik fáradhatatlanul igyekeznek, hogy feladatukat kifogástalanul végezzék, és akik elnyerik minden egyes újonnan érkezett elnöki család bizalmát és kifogyhatatlan csodálatát, minden nap történelmi események tanui is.

Fordította: Forgách Ildikó

Oldalszám: 332

Ár: 3990 Ft

 

Steven Weinberg: A világ megismerése (Akkord)

A világ megismerése tanulságos felfedező utazás arról, hogyan tanultuk meg a bennünket körülvevő világot helyesen szemlélni és elemezni. Nagyívű beszámoló arról, milyen nehéz volt felismerni a modern természettudomány céljait és módszereit, illetve ennek a felfedezésnek az emberi megismerésre és fejlődésre gyakorolt hatását.

Fordította: dr. Both Előd

Oldalszám: 448

Ár: 4990 Ft

 

 

 

 

 

 

Lauren Oliver: Tünékeny lányok (Ciceró)

Dara és Nick korábban elválaszthatatlanok voltak ‒ azelőtt, hogy Dara csókolózott Parkerrel, azelőtt, hogy Nicknek le kellett mondania a legjobb barátjáról, és a baleset előtt, ami összeroncsolta Dara gyönyörű arcát. Azóta a lánytestvérek, akik korábban olyan közel álltak egymáshoz, egyetlen szót sem váltanak. Nick egy pillanat alatt elvesztett mindent, és feltett szándéka a nyár folyamán visszaszerezni, amit lehet.

Darának azonban más tervei vannak. Amikor a születésnapján eltűnik, Nick azt hiszi, csak játszik vele. Ám egy másik lány, a kilencéves Madeleine Snow is eltűnt és mivel Nickben egyre erősebb a meggyőződés, hogy a két eset összefügg egymással, húga keresésére indul.

Ebben a lebilincselően izgalmas regényben a Delírium-trilógia és a Mielőtt elmegyek írója, Lauren Oliver olyan világot alkotott meg, ahol a cselszövés, a veszteség és a sejtelem összefonódik, és érzékeny részletekkel kirajzolja két önmagát és egymást kereső testvér életútját.

Fordította: Szabó Vince

Oldalszám: 360

Ár: 2990 Ft

 

Sarah Bannan: Súlytalanul (Ciceró)

Carolyn Lessing érkezése előtt nem sok minden történt az alabamai Adamsville-ben. Az emberek minden héten a futballcsapatuk győzelméért imádkoztak a vacsoraasztalnál és az iskolai gyűléseken. A legszexisebb Adams Gimis lányok listája évente frissült a szavazatok alapján, és a hatalmi viszonyok is annak megfelelően alakultak. A diákok az íratlan szabályok fényében élték mindennapjaikat, ügyelve például arra, hogy pomponlányok nem lógnak együtt az úszókkal, végzősök nem randiznak elsősökkel. Mindez törvényszerű volt addig, amíg be nem toppant az új lány.

Carolynról csak annyi derült ki a közösségi médiából, hogy New Jerseyből költözött át, és 1075 barátja van. A tengerpartokon készült fotókon olyan gyönyörűen festett a fiúbarátaival együtt, mint az Abercrombie cég modelljei. A való életben azonban jóval több volt ennél. Tökéletes.

A SÚLYTALANUL visszaránt minket a sötéten gomolygó kamaszkorba, amelyről Sarah Bannan riasztó, de hiteles képest fest első regényében.

Fordította: Heinisch Mónika

Oldalszám: 300

Ár: 2990 Ft

 

Forrás:

GABO Kiadó

Ciceró Könyvstúdió