Főkép

A nagyszerű neo-soul énekesnő, a belga Selah Sue már jó ismerőse a magyarországi közönségnek. Legutóbb tavaly, Reason című lemezének bemutató turnéján járt az A38 Hajón. Az akkori óriási siker, telt házas fellépés után Selah Sue idén tavasszal viszatér, hogy fantasztikus hangján újra előadja remek, laza, slágeres és okos neo-soul dalait.

 

A belga-flamand énekesnő, Selah Sue 1989-ben született, és egész gyerekkorát a díva-karrierre való tudatos készülődés töltötte ki. Olyannyira, hogy amikor alig 17 évesen kiposztolta néhány saját szerzeményét a kor tehetségkutató-központjára, a MySpace-re, nem csak egész Belgium figyelt fel rá, hanem komoly nemzetközi sikert is aratott. Tudatosságára jellemző, hogy az első lemezszerződés-ajánlatkor már pontosan tudta, kivel akar együtt dolgozni: így esett a választása az európai neo-soul/r`n`b/hiphop-színtér egyik megújítójára, Farhotra, akinek kapcsolatain keresztül – no meg Selah Sue fantasztikus hangjának köszönhetően – még azt is sikerült elérnie, hog Me`shell Ndegéocello és Cee-Lo Green is közreműködjön a lemezen. Ez utóbbi annyira fellelkesült a Please című szuggesztív blues-balladától, hogy még mega-giga eladásokat produkáló nagylemeze, a Lady Killer nemzetközi verziójára is feltette.

 

Innentől nem volt megállás. Selah Sue nyitotta Prince antwerpeni koncertjét, Perez Hilton euforikus hangvételű posztokban magasztalta, és Raggamuffin című száma 2012 augusztusában "a hét dala" lett az iTuneson.

 

A 2015-ben megjelent új lemezen, a Reasonon pedig két sztárproducer (a Little Dragonnal és Kendrick Lamarrel dolgozó Dane Robin Hannibal, illetve a HAIM és Childish Gambino munkatársa, Ludwig Göransson) gondoskodott a komoly "fekete" hangzásról. Nem véletlenül: Selah Sue zenéje, énekstílusa ugyanabból a soul-funk-r`n`b hagyományból táplálkozik, amit Erykah Badu, Lauryn Hill vagy M.I.A. neve fémjelez. Világbajnok énekhang, remek, laza, slágeres és mégis okos neo-soul szerzemények, hozzá egy 26 éves bájos énekesnő tündöklő egyénisége: Selah Sue budapesti koncertje a tavasz egyik legjobban várt eseménye lesz – akik tavaly látták az A38-on, ezt csak megerősíthetik.

 

Lemezek

Selah Sue, 2011

Reason, 2015

 

Az Ethnofil koncertjein sajátos univerzumába repít, ahol műfaji korlátok már rég nem léteznek és a zene általános érvényű szeretete uralkodik egy sokszínű, de mégis egységes világban.

 

Az Ethnofil egy zeneszerető baráti kör műfaji korlátok felett szabadon repkedő kísérletezése. Meghatározó népzenei gyökerek, improvizáció és elektronika tarkította eklektikus kavalkád. A 2012-es A38 Talentométer győztese két éve adta ki második nagylemezét, a Kókuszmúzeumot, melyen többek között Parti Nagy Lajos is közreműködik. A zenekar koncertjein elképesztő hangsúlyt kap a vizualitás, amely élő vetítés (Aether) formájában nélkülözhetetlen elemévé vált az Ethnofil által teremtett egyébként is egyedi atmoszférának.

 

A zenekar tagjai

Okos Viola: ének, hegedű

Zahár Fanni: fúvósok

Őrsi András: scratch, sampler

Weil András: billentyűsök

Kocsis Levente: basszusgitár

Moldván Zsolt: ütőhangszerek

Okos Gergely: dobok

 

Lemezek

Fülön csíp, 2011

Kókuszmúzeum, 2014

 

Selah Sue (B)

Ethnofil

2016. március 16., szerda 20:00

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 4900 Ft, elővételben: 4500 Ft

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

 

Forrás és további infó:

http://www.a38.hu/hu/program/selah-sue-be-1

http://www.selahsue.com/

https://www.facebook.com/SelahSue

http://ethnofil.hu/

https://www.facebook.com/ethnofil