Főkép

A kilencvenes évek emlékezetes slágerei közül szinte kitörölhetetlenül beégtek sokunk agyába az amerikai rapcore csapat sorai: „Come my lady, Come come my lady // You`re my butterfly, Sugar baby”. A Crazy Town minden bizonnyal Butterfly című dalának köszönhetően ismerős elsőre – a videót, amiben a félmeztelen, kellően kisportolt testű énekes pillangók és jó testű csajok között nyomja a szöveget, idehaza is szétjátszották a zenetévék.

 

Valóban az első korongjukon szereplő, 2001-ben született sláger hozta meg nagy sikert a 1995-ben Bret Mazur és Seth Binzer által alapított csapatnak – a két tagot egyébként a kezdetekkor Will I Am mutatta be egymásnak. Második korongjuk, a 2002-es Darkhorse fogadtatása nem volt túl jó, miután kiadójuk is kihátrált a projektből, egy időre pihenőre küldték a zenekart. 2011 őszén három új dallal jelentkeztek, de ismét kisebb leállásra kényszerültek, mivel 2012-ben az énekes Shifty Shellshock drogfüggőségének köszönhetően kómába esett.

 

2013-ban viszont stúdióba vonultak és elkezdtek új dalokat írni, amik egy részét tavaly nyáron nagy sikerrel be is mutatták számos fesztiválon, köztük a Rock am Ringen és a Nova Rockon is. A visszatérés annyira jól sikerült, hogy idén augusztusban egy 13 dalos új albummal jelentkezett a los angelesi csapat. A ’The Brimstone Sluggers’ korong jó értelemben nyúlik vissza a gyökerekhez, de egyben a Crazy Town újjászületése is, fogós riffekkel és az ismerős szövegvilággal. Ezzel a lemezzel látogatnak el (pályafutásuk során elsőként) december 2-án Magyarországra is - a Dürer Kert színpadán garantáltan a legjobb értelemben véve élednek újjá a kilencvenes évek.

 

CrazyTown (USA)

Strong Deformity

2015. december 2.

Dürer Kert

Jegyárak:

      elővétel: 3.500 Ft

      a koncert napján: 4.000 Ft

 

Forrás és további infó:

http://www.durerkert.com/a_shortscore_es_a_durer_kert_bemutatja_crazytown_usa_-_lemezbemutato_turne

https://www.facebook.com/events/129842200697086/